lördag





Vid sju sa klockan till mig att det var tid för tvätt. Jag somnade snabbt om men vaknade tjugo minuter senare och masade mig då ner till tvättstugan. Nu som först ligger sista sakerna i torktumlarna, men sen är verkligen allt tvättat. Ts kläder också.
Tack vare att jag vaknade och kom upp så tidigt så har jag idag hunnit läsa igenom en halv litteraturbok, Att lära fysisk aktivitet.

Igår så blev det varken träning eller barnvaktning, jag handlade saker till badrummet, lite kattmat, solade en stund och sedan kom T hem. Vi gick till babyl och tanken var att ta en öl tillsammans. Två sex on the beach, någon öl vid sidan och en halv kanna senare, för min del, så tog vi oss hem, för att ramla direkt i säng och sedan slockna som barn. Mitt konto skriker nog nu, men trevligt hade jag det, så värt var det. <3

Färgkartor har hämtats och jag har hittat två tapeter som jag inte kan släppa nu. Vill sätta igång med allt direkt, men jag får väl hålla mig ett tag till dock. T ansåg att vi skulle tänka lite på det hela, vilka färger vi vill ha var och så vidare. Säkert en smart tanke, men fy vad tråkigt.

Nu ska jag byta om, för när tvätten är klar så ska jag och T gå till gymet. Ska bli skönt att rensa ur kroppen och träna bort pizzan och ölen.



hjärnstorm



Nu kunde jag inte låta bli tvn längre, det är nämligen Hjärnstorm i 2an. Förra avsninttet så "lurade" Henrik två tjejer att han gjorde en massa för att de skulle övervinna sin höjdrädsla, han gjorde egentligen inte ett skit men de gick på det och kunde sedan klättra upp minst fem meter på en repstege utan att känna ett direkt obehag.
Idag handlar det om hur man själv upplever verkligheten. "Det okända är något som skrämmer de flesta av oss. I dagsljus är vi rationella och förnuftiga, men vad händer när det blir mörkt? Beroende på hur öppna vi är för det okända, ger det oss också helt olika upplevelser. Henrik Fexeus bjuder in en grupp människor, med helt olika bakgrund, för att övernatta på Ekenäs slott, ett femhundra år gammalt slott med brokig historia. Vad upplever de medverkande under natten och varför?"
Tjejerna visar redan att de känner saker och upplever saker som killarna inte alls märker av, ska bli intressant att se hur det utspelar sig.

Har pluggat nästan allt som jag ska, ha lite kvar att läsa men det fixar jag lätt efter programmet.
Föreläsningen idag var intressant, sedan pluggade jag lite och åt pannkakor (ja, fantasin när det gäller mat är dålig i dessa dagar). Sedan blev det träning med Karin, tog det lite lugnt då jag är lite rädd ifall det skulle vara "farligt" för benet nu när en åder har brustit. 40 minuters konditionsträning blev det i alla fall, mycket skönt.
Fixade sedan frakten till de kläder som jag har sålt via tradera och mejlade ut till alla.

Imorgon börjar helgen, ska träffa min grupp ifrån klassen och diskutera inför seminariet ett par timmar, sedan lite träning och sedan ska jag vara barnvakt tillsammans med Karin. Ser faktiskt fram emot det en massa, hoppas det blir så kul eller lugnt som jag hoppas på.

Nu ska jag ge tvn uppmärksamhet ett tag till, sedan plugga och därefter sova och sakna Ts varma, trygga kropp bredvid mig i sängen.

tapeter och lögner

Gårdagen bjöd som sagt på en fruktansvärt tråkig föreläsning, efter pannkakorna så tog jag mig till ett överfullt gym och tränade lite lugnt, trodde jag, i 45 minuter.
Tog mig hem till Karin sen, drack te, tittade på TV och bjöds på semla, i form av en enorm tårta. Supergott! Dock vääääldigt mättande. En lugn och trevligt kväll med Karin och House, mycket skönt.

Idag vaknade jag med en sprucken blodåder i benet och har därmed fått ett fint blåmärke. Det för lite ont men är mest irriterande. T övertalade mig om att det inte var bra att träna med det idag, så det blev en vilodag. För en gångs skull så fick jag ge honom rätt, imorgon får det dock bli träning igen, lugn sådan dock.

Idag var det en intressant föreläsning, med en bra föreläsare. Hem och renskriva lite anteckningar. Hyresvärden kom upp och gav oss den glada nyheten att vi får gå ner och välja tapeter och färg till lägenheten, han betalar bara vi gör arbetet själva! Jag svävar på små moln och nu hoppas jag på att jag kan få göra iordning lägeheten så att jag känner mig hemma och trivs i den. Hoppas att T inte stoppar mig bara..
Tänkte gå ner en sväng och kika imorgon, efter att jag tränat med Karin.

Efter en snabb dusch så tog jag mig, tillsammans med Malin för att möta upp Karin och spela lite biljard och därefter ta en fika. Jag unnade mig en god sallad så nu blir det en fattig helg, men det var det helt klart värt. Jag hade väldigt trevligt med två väldigt bra flickor. (Jenny, se till att bli frisk så att du också kan vara med.)

Nu har jag just sett första avsnittet av Lie to me. Jag är fast, serien verkar toppen. Beteendevetare som man är och allt! ;)
Nu ska jag slå in lite kläder som ska skickas iväg och sedan ska jag se Kvällsöppet med Ekdal, handlar om aborterna som kvinnor gjort då de fått reda på att det var "fel kön på barnet".

pedagogiskt

Jag har snott Ts tröja idag, tror till och med att den ursprungligen kommer ifrån hans morfar. Marintröja, blåa och vita ränder. Den är mycket mysig, även att jag känner mig lite som ett fan till Håkan Hellström. Tröjan är enorm och jag känner mig liten och mysig?

Dagens föreläsning behandlade ämnet pedagogik, men det var så att säga inte en pedagogisk föreläsning. Så fruktansvärt tråkig och jag försvann bort i andra tankar hela tiden, för att sedan komma tillbaka till verkligheten flera minuter senare bara för att inse att hon fortfarande pratade om samma sak. Solen sken dock ute så humöret dalade faktiskt inte.
Tog mig hemåt, gick en liten sväng på bokrean och blev några böcker rikare. Mest matböcker dock.
En snabb sväng på ICA och jag bestämde att det skulle bli pannkakor till lunch, vi har nämligen ingen mat hemma och jag orkade inte tänka. Så pannkakor blev det! Gott och nu är magen mätt.



Jag ska ta det lugnt i en timme nu, kanske plugga lite och sedan ska jag bege mig till gymet. Vad kvällen sedan har att bjuda på får jag se, det är i alla fall House vid nio och det kan man ju inte missa!

Seasick Steve

Jag har funnit ny kärlek.


trött måndag



Klockan var inte mycket efter sex när jag var tvungen att kliva upp. Tog mig motvilligt till skolan men jag blev inte långvarig, kunde inte hänga med alls då hela kroppen skrek efter sömn.
Så tre timmar senare var jag hemma igen, kollade på en film tillsammans med T och sedan somnade jag på soffan. Bestämde mig för att inte gå på kvällskursen och somnade om. När jag sedan vaknade på riktigt skulle T till jobbet och jag satte igång med att städa lite garderober.
Efter 75minuters konditionsträning på ett smockfullt gym så tog jag mig hem för en skön dusch och just nu sitter jag och dricker te och äter en massa frukt. Ska precis öppna boken "Lärande" och sätta mig och plugga ett tag.



Imorgon var det föreläsning 10-12 och sedan 13-16, men 13-16 är nu inställd så jag hinner hem och gå en sväng på bokrean innan jag ska ringa fina Jenny vid tre! :D

planer

Jag sitter och försöker klura ut hur jag vill ha lägenheten just nu.
Vi har ju en vägg i köket som de förra ägarna påbörjade men inte ens lyckades komma hallvägs på. Den ska väl målas vit först och sedan är planen att se om Terése fortfarande är intresserad av att måla den. Jag är sugen på något i stil med en stort körsbärsträd eller rosor i stil med servisen som jag gått och blivit förälskad i:


Jag får väl jobba lite på de där planerna, T kommer nog inte direkt jubla över dem direkt.

Sen har vi en vägg i vardagsrummet som de förra ägarna har grovspacklat, men mer har inte hänt. Den är dock placerad bakom tvhyllan och därav så syns den inte så mycket. Egentligen så gör den väggen inte så mycket, just för att den inte syns så bra, men jag vill ha lite mörkare färg på den tror jag. Färg vet jag inte, men nyans mörk i alla fall.

Hallen måste målas vit, eller måste och måste, men den är påbörjad vit och så har de inte orkat måla klart allt så det är inte målat runt dörrar osv. Samma sak i lilla rummet.
Sovrummet har en ful rund fläck på väggen och det är den väggen som jag skulle vilja måla i en brun nyans. Jag vill ha ett grönt och brunt sovrum, jordnära färger och mycket växter, allt för att man ska kunna sova så bra som möjligt.

Nackdelen med allt detta är att jag är som min pappa, det är kul att påbörja men jag är dålig på att slutföra och påbörjar hellre nästa sak. Färg är dessutom dyrt...
Kom med förslag och köp min dator och mitt skrivbord!

drömmar kanske blir verklighet

Ikväll blir det veg. tacos med bästa T.
Vi ska också, eller jag ska kanske mest, planera hur vi ska få ihop lägenheten på bästa sätt. Jag saknar att känna att jag verkligen kommer HEM när jag kommer innanför dörren i den här lägenheten.
"Staden blir vad man gör den till" sa en fin tjej, och visst det är inte helt osant. (Du kanske dock ska tänka den tanken varje morgon. Dagen blir vad man gör den till.)
Men tyvärr så kan jag inte hur mycket jag än vill ändra på publivet eller människorna i staden, tre flickor är tyvärr lite för lite, hur bra flickor det än är.
Men staden kan jag ju faktiskt i och för sig slippa, jag har ju ett årskort nu och det ska jag väl passa på att utnyttja kanske.

Hursom, lägenheten vill jag ju som sagt inte bli av med, men den skulle behöva lite färg på väggarna, en ny målning i köket och lite annat trevligt. Jag är faktiskt villig att lägga ut de pengarna om hyresvärden inte går med på att betala, för jag vill ha ett riktigt hem.


Jag har fina planer på att skaffa ett läsrum, ett mysigt rum med behaglig belysning, böcker och fotöljen. Datorn och skrivbordet är väl planen att jag ska sälja hursom, så det lilla rummet ser ju ut att bli ledigt.
Färg och mer möbler i sovrummet, blommor och grönt i alla rum och ett lantigt kök. Drömmar kan faktiskt bli verklighet och skulle de inte bli det så sover jag i alla fall gott om nätterna.


hem

I fredags så gick min resa mot de snöigare delarna av Sverige, mot de småländska skogarna och hem till Mönsterås. Mamma mötte upp mig och efter en snabb sväng på storgatan så kom vi hem och där bjöds det på semla.
Vi tog oss ut i snön för en liten promenad och en liten påhälsning hos mormor och morfar.
Fredagskvällen bjöd på lasange, vin, tv och prat. Trevligt men för mig så blev det tidigt i säng då jag hade en sådan enorm huvudvärk.

På lördagen så fick jag en ordentlig frukost och sedan tog jag mig en längre promenad i ensamhet, vilket var oerhört skönt. Snön låg tät och det knastrade under fötterna, mycket bättre hade det inte kunnat bli.
På eftermiddagen begav vi oss mot Kalmar och jag blev ett par byxor, underkläder och rökelser rikare. Vi käkade buffé och sedan bowlade vi. Jag kom trea allt som allt tror jag, av nio.
Kusinerna var med och det var allmänt trevligt.

Nu sitter jag på bussen tillbaka till Norrköping och jag vill verkligen inte åka tillbaka dit. Jag vill vända bussen och åka hem igen, Mönsterås är dåligt, visst. Men Norrköping får mig verkligen att vantrivas och jag har ingen lust alls, jävla skithåla. Tack och lov så är det en massa snö ute, jag hoppas att detta gäller Norrköping med så att man i alla fall slipper att se skiten.

debatt

"Ann Sievers har bröstcancer och går på behandling. Hon kan inte jobba mer än halvtid. Struntprat menar Försäkringskassan och tycker att Ann gott kan jobba heltid. Runt om i Sverige rasar folk mot de nya sjukförsäkringsreglerna som de menar knäcker folk."

Så säger beskrivningen angående om dagens debatt.
Sedan inleds debatten med att Ann ska berätta om vad det är som har hänt henne. Det hela känns som om jag har satt på mig hörlurarna och slängt i en skiva i spelare, tryckt på play och precis börjat lyssna på en fruktansvärt dålig ljudbok. Anns röst och beskrivning får mig att sakta resa ragg och ställa mig på försäkringskassans sida.
Hela debatten består bara av skrik och gap, debattledaren (som jag väljer att kalla honom då jag inte har en aning om vad han heter) får till och med vid ett tillfälle be en av deltagarna att inte skrika.
Kvinnorna/tanterna är sminkade som clowner och hela debatten känns mest skrattretande.

Regeringen åker dock dit hårt och försäkringskassans verkar det inte finnas någon som tycker bra om, dock utan bra argument.
Debatten leder i sin helhet inte till något alls, mer än att ingen längre tycker om denna lilla Ann som det är så fruktansvärt synd om..


Nu ska jag ägna mig åt kulturnyheterna där det handlar om fildelning och se vad it historiken säger. Sedan måste jag packa lite och därefter ska jag nog bege mig mot sängen.

torsdagskväll

Som alla redan vet så började min dag, även denna dag denna vecka, med att jag satt med plugget framför mig på bordet, en kopp te i handen och T på andra sidan bordet med TPB-rättegången på. Idag var det väldigt intressant och jag är ledsen för att jag var tvungen att gå när de tog lunch.
Tog mig till Linköping, köpte fyra böcker som jag ska ha till kommande delkurser. Skrev en tenta som gick sådär. Det blir nog en omtenta, men jag är inte helt hundra. Det kan ha gått vägen, men jag är oerhört skeptisk till det.
Väl hemma så var tanken att jag skulle ta mig bort till gymet för att träna, men jag lyckades glömma både kort och hänglås hemma så det slutade med att jag bara solade en stund istället. Men det var skönt det med.

Nu sitter jag och väntar på att T ska komma hem, när han väl gör det så ska vi träna lite yoga i drygt en timme är tanken. Så det blir lite träning ändå.



Imorgon åker jag till Småland och det ska bli skönt faktiskt. Mamma har sagt att det ligger två decimeter snö på marken så jag kommer väl att bli lycklig som ett barn. Vill egentligen ha vår, men jag kan inte hålla emot mitt barnasinne när det gäller snö.
Tanken är att det ska hinnas med två långpromenader med mor och kanske far, lite käk i Kalmar och bowling. Resten av tiden ska jag bara ta det lugnt och varva ner. Läsa Isabel Allende och plugga lite Fysisk aktivitet och hälsa.

Nehe, nu kom T. Så nu blir det yoga! :)

tenta vs. TPB

Om en halvtimme måste jag åka, om två timmar och tio minuter ska jag skriva en tenta som jag inte kan.
Jag vill helst sitta kvar här och lyssna på rättegången, för att sedan krypa ner i sängen några timmar till.

när hela kroppen ger upp

Hela min kropp har gett upp, inför tentan och inför allt som tänkas kan.
Jag orkar inte bry mig om tentan imorgon, jag vet redan nu att jag inte kommer att klara den och jag tänker inte plugga mer för jag har ingen lust. Jag skiter i detta nu, går dit imorgon och skriver det lilla som jag kan, kollar hur de utformar sina tentor och sedan så satsar jag på omtentan istället.

Ögonen rinner, till synes utan anledning, det sitter en klump i bröstet som gör det svårt att andas. Jag är hungrig samtidigt som jag känner mig proppmätt. Väldigt trött samtidigt som jag inte kan koppla av, stressad men samtidigt förvånansvärt lugn. Det låter som att jag har hittat en balans, jag har lika mycket av allt, men icke. Det är ingen balans som råder i min kropp och i mitt medvetande, det är ett öppet hav med full storm.
Jag vill skrika rakt ut, men samtidigt så vill jag bara sätta mig ner, krypa ihop och vara tyst. Jag vet ju inte ens vad jag ska skrika.

Jag vet varken ut eller in just nu, det enda jag vet, det är att jag vill bort.

Leka människa

När en älskad röst tystnar,
dör en bit av oss själva.
Livet håller andan,
i väntan på att vind åter möter vind
under trädens vidsträckta kronor.
Grundvattenflöder sinar,
men förbindelsen med källan
blir aldrig helt bruten.
Inte olikt isflak
som sätter sig i rörelse
och följer vårfloden mot öppet vatten.
Din kropp kom nära min:
du glömde dra bort handen,
när det brändes.
När det skedde, allt för sent,
följde min hud med.
Vad ska vi ta oss till med våra liv,
när allt det sagda
inte längre gäller?
Vi fortsätter leka människa
för att vi älskar livet.


balkongdrömmar

Jag saknar våren och värmen, jag saknar en balkong på denna lägenhet och framför allt så saknar jag sommaren och alla mysiga promenader i skogen som jag och T brukade göra.
Norrköping är inte min visa, tyvärr. Skulle jag få sätta dit en balkong på lägenheten samt flytta den geofrafiskt så hade jag satt igång direkt.
Kanske är det bara min tillfälliga någonkonstigtypavsvacka som gör att jag känner såhär, jag vet inte. Det värsta är ändå att om man flyttar arslet ur lägenheten ut på en promenad så är staden rätt fin, men det gör den ju tyvärr inte roligare. Promenader kan man ju ta i varje stad..

Jag är lite sugen på att leta nytt, men jag tror inte att T är det så jag vågar inte ens riktigt inviga honom i de tankarna. Däremot så är jag trött på att flytta och jag vet inte ens hur länge jag kommer att bli kvar i dessa trakter och det gör att det känns fruktansvärt onödigt med en flytt just nu. Samtidigt så måste man ju blir kvar i denna i tre månader till innan man kan flytta ut, uppsägningstid och dylikt.
Men drömma kan man få göra i alla fall!


Min balkong skulle lätt bestå av en massa mysiga växter och små fina trädgårdsredskap, mysiga möbler och vackra väggprydnader. En mysig balkong som skulle vara som gjord för att dricka te på, med kvällssolen som värmer om sommarkvällarna..


tradera och rättegång

Först så vill jag bara be er om att ni kikar på min tradera sida lite då och då. För tillfället ligger det fem böcker uppe, och jag är på gång upp med ca.30 olika klädesplagg.
Behöver hjälp med min ekonomi, behöver bli av med lite böcker och massvis med kläder som jag inte använder. Så bli snygg och smart samtidigt som jag blir rik!

Förde över lite bilder från kameran idag med, varpå jag upptäckte att jag faktiskt tog kort på örngottet och sugrören som jag fick av T när han varit iväg senast. <3 Tack T.



Mycket sött! Örngottet ska få pryda en kudde som sedan ska få pryda soffan eller sängen, har inte bestämt mig än. Först måste jag dock skaffa en kudde i modell större då örngottet är i modell större.

Idag tog jag mig inte iväg till gymet, inte igår heller, och jag känner att det kommer inte att ske nu ikväll. Är inte sugen på att gå bort, det är fruktansvärt olikt mig men jag får väl dra nytta av humöret och ha lite vilodagar då. Imorgon måste jag däremot ta mig iväg, annars kommer mitt humör bli outhärdigt för alla närvarande.
Har pluggat en del, lyssnat på TPB-rättegången (för mer info kika på PewPew) och tagit kort på kläder som ska upp på tradera.

Nu ska jag fixa mig lite mat i magen, sedan ska jag plugga ännu mer samt lägga upp lite kläder på tradera. Håll utkik!


Ansikte

Ditt ansikte har aldrig
varit så vackert
som då jag miste det
och förstod att jag
aldrig kan glömma
att jag fick komma nära det.

Nu går vi härifrån
på främmande trottoarer
i den stad som såg dig födas.

Inga fönster lyser oss hem.

vetenskapsteori

Nu droppar det återigen in tusentals med på tok för snygga baggy-jeans i alla affärer. Min plånbok skriker nej, mina första tankar skriker ja. Sedan återkommer jag ner på jorden och inser, det hänger redan tre par i min garderob, som aldrig är användna.
Ska väl bara gå ner tusen kilo först så ska jag använda dem sedan, en tanke som jämt infinner sig när jag köper kläder, men som aldrig sker. Man kanske skulle göra slag i saken någon gång, bara på skoj, för att se om jag använder kläderna då? Tror nästan inte det, så det känns lite onödigt, men ändå lite intressant att testa..



Har läst det som ska läsas, även att jag hoppade över några sidor då Gilje & Grimen har en tendens att förklara en sak i tusen år.
Började på en "karta" för ett tag sedan och det är faktiskt, till min stora förvåning, lite struktur på skiten. Nu har jag dock kört fast, är för trött för att tänka klart och ögonen går i kors.
Så det är nog dags för att ta sig mot sängen och ta nya tag imorgon igen.


kvällens kärlek

Och ja, ni får stå ut med att det inte är en "riktig" video.
Nu ska jag plugga klart för kvällen och sedan ska jag sova. Njut av musiken ni, det har jag gjort hela kvällen.



avskyvärd söndag

90 minuter på löpbandet, en lång dusch och mat. Inget verkar hjälpa idag.
Kroppen känns fräsh och renad, men något skaver fortfarande i huvudet.
Sopor spelas på hög musik och min tekopp står framför mig på bordet. Jag ska ta tag i lite mer pluggande nu är tanken. Tyvärr så tror jag dock inte att det är felet på mitt dåliga humör. Jag är irriterad och något gnager i min kropp. Jag tror mig veta orsaken, men jag vill inte sätta ord på det. Det blir så verkligt då.

Något som hursom gjorde mig lite gladare vad att Terése tipsade mig om en röd kobrainspirerad telefon. För 599:- så skulle den kunna bli min. Jag får väl sukta ett tag och se om jag bestämmer mig för att köpa den sen, skulle allt gärna vilja ha den.
Tack Terése!


gnäll

Idag är det en oerhört stor sol som skiner utanför fönstret, jag dricker te och katterna leker. Det borde vara en mycket bra söndag, men mitt humör säger annat.
Att allt kan vändas upp och ner så fort. Att en dag utan träning och med en massa onyttigheter kan få det att skavas i hela kroppen av rastlöshet och irritation. Idag måste jag verkligen ta mig iväg för att träna riktigt hårt, det får bli löpning i en timme eller ngt. Poweryogan som jag egentligen skulle gå på för avbokas och klaras av hemma istället, om det nu blir något av det alls idag. Hinner nämligen inte med både och om jag ska lyckas plugga så att jag klarar något av tentan.
Böckerna ligger uppslagna framför näsan på mig, jag har renskrivit en hel del och det är verkligen inte mycket kvar nu, men jag har ingen lust eller motivation.

Igår blev sådär, allt var jättetrevligt tills vi satte på en fruktansvärt dålig film. Enligt T får man inte heller prata under filmens gång och man får verkligen inte antyda att man inte gillar filmen. Jag gav upp efter halva skiten, den gjorde mig bara irriterad då den var så överdriven och inte bra i någon ände alls. Jag avskyr filmer i zombie-stuk, vilket T vet om men aldrig vill komma ihåg. Karin gillade i alla fall slutet och början, tur att det fanns någon som uppskattade den i alla fall.



Imorgon är det diskussionsgrupp och sista föreläsningen inför tentan som står på schemat. Tisdagens förmiddag ska sedan ägnas med bästa Karin på IKEA, behöver lite nya (levande/hela) växter och en bänk till köket eller en byrå till sovrummet.

Aja, lite plugg till nu, innan jag ska iväg och träna med Karin.
Får väl försöka med ett positivare inlägg efter det.

Blindskrift

Vi vandrar barfota
över himlavalvet.
Stjärnorna lyser som vitsippor
mot svart mylla.
Dett ansikte är en blindskrift
under mina händer.
Nu läser jag dig
med varsamma fingrar.
Våra gemensamma tårar:
ett osynligt bläck
som får oss att minnas
allt vi försummat.
Snön tätnar längs Vintergatan,
men vi efterlämnar
inga fotavtryck.
Du sträcker ut handen
mellan himlakropparna
och lyckas nå min,
innan vi suddas ut
på rymdens svarta tavla.


Påminnelse

Nyss var du här,
alldeles nära men ängslig
som dagen när den kommer
likt en skygg främling
förbi vårt fönster.
Isblomman på rutan
har lånat drag
av din profil,
bara för att påminna mig om
att du finns
även när du inte är här.
Nyss, redan länge sedan:
jag andas mot rutan
och löser upp ditt ansikte
med min tungspets.
Så skör vår kärlek,
så bortanför allt förstånd.

alla hjärtans dag

     Grattis på alla hjärtans dag!   



Först måste jag bara beta av gårdagen. Jag tillbringade kvällen tillsammans med tre mycket fina flickor, det blev tacos, fruktsallad med glass, te och en massa massa prat. Sex, sju timmar bara rann iväg och jag hade jättetrevligt hela tiden! Fler sådanna kvällar ser jag fram emot, jag trivs i sällskapet och däremed i klassen.
Tack flickor!

Idag har jag och T varit på myrorna och handlat lite småsaker, som en ny duk till köksbordet och han hittade lite böcker. Sen tog vi en veva förbi ICA och Apoteket innan vi tog oss hem igen, för att städa och raka av av honom håret.
En dusch senare så gick vi bort till Skafferiet för en god fika, kärleksmums är gott i magen. Nu har vi handlat smågodis tills kvällen för hundra kronor!
Jag ska sätta mig och plugga en stund och sedan ska jag fixa en tacopaj. Kvällen lär bestå av tacopaj, film, godis, te och mys vad jag har förstått det som.
En trevlig alla hjärtans dag med andra ord.<3


någon som vill baka cupcakes till mig? (A)


Hoppas ni får en fin lördag i solen som kikar fram.


mysfredag

Har pluggat riktigt duktigt idag, tog en paus för att träna och duscha.
Nu ska jag snart bege mig iväg till Linköping för en kväll med flickorna. Det ska göras Tacos, pluggas lite och en massa te ska drickas och det ska pratas strunt till tusen. En fin fredagskväll i min öron. :)

Imorgon är det alla hjärtans dag, då jävlar ska jag mysa med mitt T hela dagen! (Okej, inte hela kanske, men den stunden jag inte ska plugga dårå.) <3


peppad tjej inför kvällen!


Stacia är mammig och vill sitta i knät hela tiden.

massage

Man borde få ersättning ifrån skolan i form av massage. Jag har fruktansvärt ont i rygg och nacke efter en kväll som har spenderats hängande över böckerna.
Nu ska jag sova och vila min stackars kropp, imorgon ska jag ju sitta över böckerna moreless hela dagen.



Godnatt gott folk, hoppas er torsdagskväll inte har gett er lika mycket värk som min!

torsdag

Halsen gör inte lika ont längre, men jag tror jag hoppar över träningen helt idag och kör imorgon istället.
Nu har jag precis kommit till rätta här hemma, har diskat och tömt kattlådan, det var min dag att göra det idag. Kollat igenom mejl och dyligt och börjat bli varm i kläderna av min kopp Lyckliga stunder. Mycket gott te som innehåller persika, grädde och apelsinblommor. T som har köpt även detta till mig, på Honey I'm Home. Tack T, det är mycket gott!

Nu ska jag sätta mig och försöka strukturera upp mitt pluggande lite grand. Får väl se hur det går, fick precis Anastacia i knät som vill pussas. <3


bitterhet

Tack blogg.se!
Som så snällt visar upp "Vinnaren av Americas Top Model" på förstasidan, längst upp. Ingen kan undgå att se bilden, inte jag heller. Tyvärr.

Jaha, nu är ju hela serien spoilad för mig, kul kul.

en vecka kvar

Nedräkningen börjar och därmed börjar också stressen att tränga sig på i stora mängder.
Gick upp vid åtta idag, med en hals som inte var av denna värld. Så jag fick därmed strunta i att ta mig till gymmet, har inte lust att bli sjuk nu, när jag måste plugga varje dag i en veckas tid.
Men jag sprang ju bra igår så jag får väl unna mig en vilodag såhär mitt i veckan, tycker verkligen inte om det dock. Det kommer dessutom göra att jag blir på sämre humör under dagen och seg för att jag inte fått igång huvudet.

Hursom, jag har i alla fall lyckats pilla ihop ett CV via avstamp som Karin tipsade om. Ska ta tag i mig själv och uppdatera mitt vanliga (riktiga?) imorgon med. Får väl skicka ut båda två, så får jag se vilket som verkar intressantast, dvs vilket som förhoppningsvis leder till ett sommarjobb.
Nu ska jag ta mig in i duschen och göra mig iordning så att jag kan bege mig till skolan sen. Ska ha diskussionsgrupp efter föreläsningen idag, så jag lär nog inte vara hemma så tidigt. Ikväll, om halsen tillåter, så ska jag se om jag orkar ge mig på ett yogapass i vardagsrummet. Har ju matta och böcker så jag borde verkligen.


Honey I'm Home

Skrivkramp, ont i nacke och rygg då jag suttit böjd över böckerna och allmänt seg i huvudet. Har i alla fall lyckats gå igenom dagens anteckningar, renskriva och fundera lite.

Nu ska jag njuta av en kopp Björngatan 13, ett grönt te som T köpte åt mig på Honey I'm home.
Innehåller hallon, björnbär och röda bär. De beskriver det själva som ett gott te med fyllig bärsmak, jag håller med. Det har samma smak som om det skulle varit ett svart te, grönt te har en tendens att bli lite klenare i smaken ibland. Men detta har bra framträdande smak och hallonbiten tilltalar mig extremt mycket. Som den hallonälskare jag är.
Går att beställa från hemsidan för 30kr/hg och frakten är ifrån 19kr.



I övrigt så gör hela sidan mig sugen på att ha en riktig pysseldag, göra små gulliga kort, tändsticksaskar och annat kul. Självklart med en god kopp te bredvid sig!
Eller så kanske man skulle köpa en kobratelefon? Fast jag vill ha en i klarrött dock. Men en studentkokbok eller en gullig miljöbok ska jag nog se till att införskaffa till mig själv eller till någon i present.
Hade jag haft barn nu, en pojke och en flicka så hade de två fått varsitt örngott i alla hjärtans dag present! En prins och en prinsessa.



Nu ska jag krypa till säng, upp tidigt imorgon igen. Godnatt gott folk!

träning

Jag funderade en stund på att strunta i träningen helt, lägga mig på soffan under en filt och sova istället. Men icke, jag gick bort med tanken att det brukar alltid kännas bättre efter.
Nu har jag precis tryckt i mig en stor smålandsrulle, det var jag värd.
Spenderade 70 minuter på löpbandet, konditionen är tillbaka kan jag nu lugnt säga. Känns skönt att veta och det känns skönt i hela kroppen nu. Ska ta mig en lång dusch innan jag sätter mig med skolarbetet och en kopp te.

Ska också försöka bortse ifrån att det är final i Top Model idag. Har missat allt och jag är fruktansvärt ledsen/sur över att vi inte har trean, faktiskt.



Tack Sir William Cubitt för att du introducerade denna idé. <3

Duschen för min del nu! Hur spenderar ni er onsdagskväll så här tre dagar före alla hjärtans dag?

hyra och risker

Morgontankarna idag bestod enbart av att krypa ihop i Ts famn och somna om, föreläsningarna är ju faktiskt frivilliga. Men han vände mig ryggen och fortsatte sova, vilket gjorde att jag tog min trötta kropp och gick in i duschen.
Åt mina smålandsrullar och hade lite diskussionsgrupp med flickorna. Dock så var det mer skratt än diskussion, vi får ta nya tag imorgon igen.

Nu tänkte jag att jag skulle ta mig iväg till gymmet. Egentligen var planerna att jag skulle vara där vid sex, men då sällskapet ställt in så kan jag lika gärna ta mig dit tidigare så att jag kan få kvällen fri. Fri och fri, jag måste plugga då tentan närmar sig med stormsteg. Tyvärr så börjar jag bli nervös redan nu inför den, och det leder till att det jag läser inte vill fastna i huvudet.

Hursom, jag har ytterligare ett tips inför alla hjärtans dag. Om du inte vill sitta själv så kan du nu tydligen hyra Claes, endast för 399kr/timme, exlusive moms.
I övrigt så fortsätter Aftonbladet att skylla all rökning på Madeleine, de kanske borde hitta något vettigare att skriva om? Eller så har de bara inte insett detta faktum tidigare, att tjejer röker. Det kanske är något de valt att blunda för, men slå upp ögonen nu och inse att många småflickor som hänger på skolgården och tjuvröker tycker att de är stencoola. Att de sedan själva väljer att blunda för det farliga med rökning gör bara det hela mycket roligare. Det är i alla fall något Aftonbladet kan tjäna mycket pengar på, att rapportera alla småflickor som dör av rökningen. De borde kanske nästan uppmuntra dem istället? "Madeleine, ut och rök med dig så att vi kan dra in flera miljoner!"

Nehe, vettiga saker var det ja. Träning nu, sedan plugg.

Inés min själs älskade

Inés min själs älskade
skriven av Isabel Allende

Jag ska försöka göra en lång histora kort och förklara lite vad den handlar om tänkte jag. Samt uppmana alla till att läsa den!



Berättelsen handlar om Inés Suárez, en kvinna med enkel bakgrund som försörjer sig som sömmerska. Henns man Juan beger sig till den Nya Världen för att finna lyckan och pengarna. Då han inte kommer tillbaka så ger sig Inés ut för att söka rätt på honom, inte så mycket för att hon saknade honom som för att hon ville uppleva något nytt och slippa ifrån sina tråkiga dagar.
Hon finner inte sin man men får reda på att han är död, men beger sig tillbaka till Spanien gör hon inte utan hon bosätter sig och livnär sig som sömmerska och på att laga mat. Pedro de Valdivia, fältöversten för den berömde Francisco Pizarros amré, och Inés faller snart för en enorm förälskelse. En kärlek och passion som inte är särskillt uppskattad av allmänheten då Pedro har kvar sin äkta fru i Spanien och Inés nu mera är änka.
Pedro får dock för sig att han vill erövra Chile och han tar Inés med sig vid sin sida. Under tio år kommer dessa två att leva i synd, men de lyckas också tillsammans att erövra Chile, bygga upp städer och kämpa sida vid sida i många svåra frågor.
Inés räddar bland annat staden genom att med svärd hugga huvudena av sju hövdingar som är spanjorernas starka fiender, hon ser till att det alltid lagas mat i hennes hus till de fattiga i staden och hon hjälper många gånger Pedro i svåra frågor då han kommer att bli utnämnd till guvenör av Chile.

Det är en mycket stark kärleksnovell, med krig som en stadig grund igenom hela boken. Vare sig man läser den för att man gillar kärleken eller för att man gillar krig, våld och guld så kommer boken inte göra någon besviken.
Inés hjältemodiga insatser samt bedrifter har skildrats av tidens historiekrönikörer med därefter fallit i glömska tills dess att Isabel Allende valde av teckna hennes porträtt.



Det har tagit ett bra tag för mig att ta mig från pärm till pärm, med detta har mer berott på att jag har skolarbete, träning och annat att göra vid sidan av. Boken har inte under någon period gjort mig besviken och jag kommer helt garanterat att läsa den minst en gång till i mitt liv. Den har slukat mig hel och de gångerna jag satt mig med den i händerna så har jag glömt bort både tid och rum. Jag har kännt blodsmaken, sett de avskurna händerna och näsorna runt mig och hört skriken från mapuche när dessa gått till anfall mot spanjorerna.
Så jag kan inte göra annat än att varmt rekomendera boken vidare samt tacka Linnea som gav mig tipset om att läsa Isabel Allendes böcker.

sjusovare och svansar

Min dygnsrytm är nu tillbaka i sina rätta spår. Gick och la mig vid elva igår och idag vaknade jag självmant några minuter innan sju. Tänkte att jag skulle vända på mig och sova en halvtimme till, men icke. Jag var utvilad och att somna om gick inte alls. Så jag tog mig upp och nu är jag precis hemkommen från en väl spenderad timme på gymmet. T, den sjusovaren, ligger forfarande nergrävd under täcket och vägrar komma fram.


dagens soluppgång

Anastacia är skogstokig och jagar sin svans som en liten kattunge, jag trodde att hon hade växt ifrån det vid det här laget!  Meche sitter bredvid och tittar med stora ögon på vad Stacia håller på med.
De där två kämpar stenhårt med att förstöra mina två växter, de enda jag fått tummen ur och köpt än så länge, så fort jag inte ser. Vilket går bra för dem, för båda två slokar och är söndertuggade. Den ena står längst uppe på tvhyllan, men det är inget som stör dem tydligen. Tuggar de inte på dem så river de istället ut jorden, jäkla kräk till katter vi har.
Tur att de är söta och fruktansvärt keliga båda två, annars hade de fått bo på taket sedan länge.

Jag ska läsa lite nu tänkte jag, sedan måste jag hoppa in i duschen och slita upp T ur sängen om vi ska komma iväg och handla mat under dagen.


lillmysfisen


dålig bild, mobilkamera.
hursom så är det Stacia som bökade in sig under mitt ben och skulle mysa när jag satt och läste.



Imorgon tänkte jag ta mig till gymmet på eftermiddagen/kvällen btw. Beror lite på när jag kommer från Linköping, men jag har föreläsning 10-12 och sen ska jag ha lite diskussion med flickorna innan jag tar pendeln hem. Någon som vill följa med mig för att träna i en timme?

äntligen hemma

En kille från kvällskursen som också han bor i Norrköping hade tagit bilen idag och var snäll och lät mig åka med hem. Skönt att slippa gå från stationen i kylan.

Jag har hunnit tvätta av mig sminket, slängt i mig några mackor och hoppas i mjukiskläderna istället för jeans. Avnjuter för tillfället en kopp ekologiskt, grönt te, Fläder & äpple. Smaksatt med fläder, vinteräpplen och lime. Att det är ekologiskt tycker jag själv känns oerhört mycket i smaken då det blir en klarare smak och man kan urskilja de olika delarna. Flädern ligger till grund för det mesta utav smaken och äpplerna ger teet en syrlig och fruktig smak.
Själv är jag inte alls förtjust i fläder men jag kan inte låta bli att sukta efter just detta te, det är helt klart ett av mina favorit teer och det har nog fått mig att ändra inställning till hela det här med fläder. Jag kanske borde testa att dricka flädersaft snart?
Dekorerat med torkade äpplen, ljungblomma och skal från citrusfrukter.

T som i vanliga fall inte alls vill ha te ville ikväll ha något som skulle lugna hans mage och även att det inte finns några bevis för att detta gör det så har det lugnat min mage tidigare. Hans kommentar var att det var gott, varken mer eller mindre. Å andra sidan så skulle han inte säga att det var gott om han inte tyckte det, utan hellre spotta ut det på golvet. Han är väl kanske inte heller någon direkt expert, eller ens amatörexpert, på olika tesmaker så jag får väl nöja mig med hans kommentar att det var gott. Det är nog i och för sig samma svar som han brukar få när han frågar mig om vad jag tycker om maten... Den biten är ju jag inte direkt så insatt i, men jag vet vad jag tycker är gott!

         

Nu ska jag läsa ut min bok som jag måste återlämna på biblioteket imorgon, sedan ska jag krypa till sängs för att se till att ta en riktig träningsmorgon imorgon. Innan jag drar med mig T till Netto och ICA samt innan jag sätter mig på biblioteket för att plugga så mycket som jag kan.

skola

Sitter atm på universitetet, i Key-huset för att vara mer exakt. Kom fram till något mycket bra idag, man kommer åt internet i skolan med hjälp av sin Liu-identitet!
Ska sitta här till klockan 17.15 då min nästa föreläsning börjar. Mumsar tunnbrödsrulle med ost och gurka för tillfället, vattenflaskan håller på att ta slut och jag är fruktansvärt trött.

Efter kvällens föreläsning så ska jag ta mig hem och försöka att förbereda lite yoga, lovade T att försöka lära honom lite ikväll nämligen. Får väl se hur det slutar, jag är ju bara nybörjare själv liksom. Hör ni inget av oss imorgon så ligger vi forfarande med brutna ryggar på golvet. Jag lämnar dörren upplåst så att någon kan komma och rädda oss om så vore fallet.



Imorgon ska jag försöka ta mig bort till Netto och ICA för att införskaffa ingredienser så att jag kan göra Smålandsrulle. Jag kan verkligen inte få nog av dessa underbara rullar och jag har kommit fram till att det är perfekt käk att ha med sig i sin lunchlåda till skolan, de ska ju ätas kalla. Nackdelen är väl kanske att man stinker vitlök resten av dagen, men jag ska ju inte pussa på någon i skolan så vafan.

Nehe, jag sitter väl inte i skolan för att lata mig. Nu ska jag plugga en stund.


måndag med sol i rutan

Inte nog med att det var en tidig morgon, det var måndag också när klockan ringde. Tanken var att jag skulle gått upp vid sju för att hinna äta frukost innan jag vid åtta skulle vara på gymmet och köra hårt i en timme. Vid åtta slog jag upp ögonen, men mobilen i handen som jag lyckats stänga av alarmet på.
Slängde i mig en banan och tog mig med en mycket morgontrött T i släp bort till gymmet, det fick bli crosstrainern i 20min och lite mage innan vi gick hem igen.

Nu har jag duschat, käkat frukost och ska varva ner med en kopp Regnbågsblandning. Ett grönt te som är smaksatt med rabarber, äpple, kanel samt grenadin. Är även dekorerat med torkade rosor och blåklint samt strössel i form av bananer. Bananerna var ett roligt inlägg i det hela, minst sagt, men de ger ingen smak och förstör darav inte teet.
Själv tycker jag att det är mycket gott, men just nu brände jag sönder tungan så jag kan dessvärre inte beskriva vad det smakar för er, får återkomma med information om det när mina smaklökar fungerar som de ska igen.



Ska bege mig mot Linköping om någon timme, beteendevetenskapsföreläsning 13-15, om Hermeneutik denna gång hoppas jag. Sedan ska jag plugga i två timmar, om ingen av flickorna stannar kvar och tar en fika/diskussions-stund med mig, han nämligen föreläsning 17.15-19.30 sen igen. Fysisk aktivitet och hälsa - Hälsa i styrdokument & att arbeta utifrån hälsa är det som står på schemat då.

Solen skiner stort utan för fönstrerna idag och jag hoppas att vädret håller i sig, om det är kallt gör inte så mycket men sol vill jag ha!

Dun till varje pris, del II

Del två avklarad, tack och lov inte lika mycket hemska bilder i detta program. Tårarna uteblev men jag blev inte mindre arg för det. Att det verkligen finns så många kända kedjor i bara Sverige som inte har koll på något, eller som i alla fall inte vill låtsas om att de har koll på vad som egentligen händer ute i världen, det är en skandal om något!

"Skadan är redan skedd så vi kommer inte att ta bort dun ur vårt sortiment" säger kvinnan som talar för IKEA.
Visst visst, skadan är redan skedd, men är det inte en bra ståndpunkt att ta bort det ur sortimentet för att visa att man faktiskt tycker det man påstår? Att man tycker att det är vidrigt, vedervärdigt och helt hemskt.
Åhlens har satt ribban högt och tagit bort allt. Sedan kan man ju förvisso gå in djupare i det hela och fundera på hur vida de visste något om det hela innan allt uppdagades eller om de som de sa, inte hade en aning om att det var på detta sätt det gick till.
Hursom, jag tycker att det är bra att de plockar bort det för att visa att det är fel och för att inte uppmuntra konsumenterna till att köpa mer av det, när de inte kan vara helt säkra på att det är plockad från slaktade fåglar.

Själv tycker jag dock att vi skulle kunna plocka bort dun från kedjorna helt och hållet. Vi har som i tidigare inlägg skrivet, en mängd olika material som är minst lika bra, om inte bättre, än dun. Jag har klarat mig utan det i 19år, varför skulle inte fler kunna klara sig utan det?


Men jag ska inte sitta här och själv kasta sten i glashus. Jag har många många gånger använt mig av både det ena och det andra som är djurtestat och så vidare. Hårfärg, smink, medeciner m.m. Detta är minst lika illa, men det är något som jag, till och från, försöker att tänka på, mer eller mindre. Tillåter ekonomin så köper jag produkter som jag vet inte är djurtestade, men jag är för fåfäng för att inte köpa något alls när det jag hade tagit slut och ekonomin inte tillåter att köpa det som inte är djurtestat.
Dock så tycker jag att det egentligen borde vara billigare med produkter som inte är djurtestat, allt för att uppmuntra konsumenterna till ett bättre alternativ. Samma sak med ekologiska alternativ i mataffärerna, vegetarisk/vegansk mat och så vidare.

Kosmetikalistan är ett bra ställe att kolla upp om det smink man köper är testat på djur. Men man bör tänka på att The Body Shop ägs av LÓreal och dessa testar på djur.

vårkänsla i magen

Nu ska jag springa iväg och ha PowerYoga i 75min. Det ska bli ett skönt avbrott i mitt pluggande, ska ta och sola några minuter därefter också.
Kvällen kommer sedan bara att bjuda på mer plugg men vid 19.20 tänker jag göra paus för att kolla på Kalla Fakta, gråta lite i mitt te och bli fly förbannad.

Har i övrigt inte rört på mig mer än till Lidl som ligger en halv kilometer bort idag, imorgon blir det ändring. Måste ta tag i mig själv nu igen efter en helg med bara slappaden. Har dock skola 13-19.15 moreless, men jag får väl ta mig upp ur sängen tidigt och träna på morgonen/förmiddagen.

Nehe, nu ska jag springa iväg, det är sol utanför fönstret vilket gör att jag inte behöver tända lamporna än, skön känsla, känns som lite antydan till vår.


dun

Idag som först så såg jag Kalla Fakta sedan förra söndagen. Missade det då och sedan har det krånglat så att jag inte kunnat se det på sidan. Men nu blev det av, fortsättningen förljer idag.
Som vanligt när jag ser sådanna här program så börjar tårarna rinna för att jag tycker så fruktansvärt synd om djuren som inte kan göra något alls för att försvara sig själv. Det enda de kan göra är att skrika och hamna i panik, men det är ingen som bryr sig om att de skriker utan man plockar bara vidare och hoppas att man hinner så många som möjligt under dagen, allt för att man ska få så mycket pengar som möjligt då de flesta av dessa "plockare" får betalt per plockad fågel.
Själv är jag allergisk mot dun och det är jag väldigt glad för när jag ser detta, annars hade jag säkert, så som många andra, ägt en dundäcke bara för att det är skönt att sova under. Men jag har inte riktigt förstått det hela med att det skulle vara skönt att sova under dundäcke, de gånger jag själv haft ett så har jag bara varit irriterad för att näsan runnit och för att det överallt sticker ut dun som gör ont och kliar. Det finns ju så mycket andra bättre alternativ.
Och dunjackor, det är ju bara krångel med att tvätta skiten när allt klumpar ihop sig och man måste torktumla med tennisbollar vilket aldrig hjälper tillräckligt mycket.
Det är både billigare och bättre att välja bort dun, så varför gör inte fler det?


vs.


en lugn lördag

Mysig dag idag. Jag kom upp ur sängen vid halv tio, gjorde lite skolarbete och plockade undan sedan gårdagen. Sen halvsov jag på soffan med en fruktansvärd huvudvärk ett tag innan jag kämpade mig in i duschen vid halv två.
En tur på kondomerian och sedan har kvällen bara bjudit på mys. Dricker te och tittar på Rosa Pantern på tv4 just nu, funderar på att läsa ut Inés min själs älskade.
Imorgon blir det hårdträning på morgonen, sedan är det plugg och vid 16.00 är det PowerYoga. Därefter tror jag att jag ska lägga mig i solariet några minuter, bli fräkning och få bort mina torra "fläckar" på armarna.

Nu ska jag återgå till ännu en kopp te och vindruvorna som ligger på fatet.


<3

Kärlek på väg hem i brevlådan.


snöpromenad

Jag vaknade strax innan åtta och tog mig lite halvt motvilligt upp ur sängen. Tänkte att jag skulle gå en morgonpromenad men det kändes trevligare att ligga kvar under täcket. Men upp kom jag och tur det, jag blev nämligen varm i hela kroppen när jag kikade ut genom fönstret. Det snöar! Det måste ha snöat på rätt bra under natten för det ligger ett fint lager på hustaken, på träden och på marken.



Vid halv nio var jag påbyltad och klar, det blev en promenad på 45min, i sakta mak. Jag bara njöt av snön och av att få vakna till på detta sätt. Men jag saknar skogen när snön faller. Att få gå mysiga promenader i skogen, när det bara är knastret under skorna som hörs. Varm choklad i en termos och gärna is så att man kan stanna upp ett slag och åka lite skridskor.


Nu ska jag njuta av min kopp te i lugn och ro innan jag sätter igång damsugaren. Sedan är det plugg som gäller, med avbrott för att fixa tvätten, fram till fyra. Sen har jag helg på riktigt. :)

lenovo

Tog sovmorgon till halv tio innan jag tvingade mig upp ur den varma sängen och in i duschen. Föreläsning 13-15, helt värdelöst. Vi skulle ha gått igenom hermenuetik men icke, det blev en långdragen diskussion om paradigm istället. Paradigm gick vi dock igenom i måndags och vi diskuterade det livligt även då. Detta gör att jag börjar undra om jag har fruktansvärt tröga klasskamrater eller om det är fruktansvärt smarta som kan ställa så oerhört många frågor om samma sak. Jag fattade i alla fall ännu mindre efter denna diskussion än vad jag gjorde innan, så mina smartpoäng är kanske inte de bästa.

Väl hemma så fick jag ett mycket efterlängtat sms från phonehouse, min dator låg nere på Coop och väntade. Så i skrivande stund så sitter jag framför min nya mini. En Lenovo IdeaPad S10 för att vara exakt. 10tums skärm så den är verkligen en mini. Men tanken är att jag ska ha den på föreläsningarna så att jag slipper att skriva för hand. Ska bara lära mig att skriva vid det här lilla tangentbordet först! Det lilla jag hunnit sitta vid den har i alla fall gjort mig nöjd, så än så länge är det ett bra köp. Den är inte större än en bok så det känns inte som att det kommer att bli några problem med att få ner den i väskan och med den till skolan i vart fall.




I övrigt idag så har jag varit på mitt andra hem, men denna gång med Malin och Hanneli (rätt?). Vi ska ta oss dit i samlad trupp imorgon igen är tanken.
Jag ska snart bege mig mot sängen för min lediga dag imorgon ska gå ut på att gå upp tidigt, för en lite längre promenad så att huvudet vaknar, sen är det plugg, städ och tvätt som ska hinnas med innan vi ska träna vid fyra. Därefter tänker jag bara ta helg och göra det jag är sugen på, ska se om jag vågar ge mig på lite poweryoga, om det finns någon lugn vrå i den här lägenheten vill säga.

Puss och godnatt gott folk!

Cioccolata

Idag blev det upp tidigt för att ta sig in till Linköping. Mötte upp flickorna och vi tog oss till Cioccolata där vi fikade, pratade strunt och tog oss igenom en del plugg. Känns lite klarare i huvudet nu faktiskt, även att det fortfarande är mycket frågetecken som snurrar.
Därefter blev vi hungriga och det blev gott käk på Steve's coffee med ännu mer prat innan vi begav oss hemåt.
Jag hade ett par mycket trevliga timmar, med mycket skratt, fniss och grubblande. Nu håller vi tummarna för att vi får tummen ur och ser till att göra detta fler gånger, så att det blir en godkänt på tentan.

Nu har jag varit på mitt andra hem i en timme, skönt seg i benen. Ska hoppa in i duschen och sedan bege mig mot vad som kommer att bli mitt tredje, eller fjärde hem, biblioteket. Där kommer jag att bli sittande tills de stänger för att få ännu lite mer plugg ur världen.


fröken fräken

Dagen bestod av ett träningspass, sprang några minuter och sedan körde jag lite styrkträning för mina små taniga armar och axlar. Efter en dusch så gick jag sedan bort i solen till biblioteket. Våren börjar kännas i luften, men jag ska väl inte hoppas på allt för mycket, det är ju bara början på februari än.
Två timmars plugg och jag fick en hel del gjort kände jag. Mötte upp Karin för en fika på Skafferiet och Jenny anslöt sig sedan till oss.
Hem och bort till gymet igen, PowerYoga var det som stod på schemat denna gång. Sen så solade jag i några ynka minuter, tanken är att jag ska försöka bli av med mina torra "fläckar" på armarna. Detta ledde till att jag nu är fräkning i hela ansiktet, hoppas att det lägger sig lite över natten. Vill ju inte direkt se ut som Pippi Långstrump.

Nu är det lite mat i magen och sedan lite plugg som gäller innan jag ska krypa till sängs. Hoppas ni har haft en givande tisdag och fått se lite av solens strålar ni också!


Februari

Tips inför Alla hjärtans dag!

Det börjar kanske bli dags att tänka lite på den där speciella dagen som infinner sig en gång om året. Den där dagen som mest bara finns för att affärerna ska vinna pengar på oss konsumenter, men som de flesta ändå tycker är en mysig dag, en dag som är värd att lägga ut lite pengar på och värd att ägna en extra tanke åt.
Själv har jag nog alltid tyckt att det är en fruktansvärt meningslös dag, lite som att man runt jul måste träffa hela släkten flera dagar i rad och vara väldigt trevlig. Men jag har nog börjat ändra mig lite, jag gillar att strrosa runt i affärerna och se att det är gulliga nallebjörnar, hjärtanformade kuddar och annat fint som pryder skyltfönstrerna.
De som inte har partner tycker jag dock inte har någon direkt rätt att klaga, men det kanske är lätt att säga så när man själv har pojkvän. Men varför inte tänka lite mer på sina vänner och sin familj då istället? De blir nog inte ledsna över en present.

Hursom så tänkte jag att jag kunde ta och fixa ihop ett inlägg med lite olika tips på roliga, sexiga, mysiga och uppskattade presenter till denna dag, självklart kan man inhandla dem till andra dagar också. Priserna landar inte på mer än 500kr.



Te är ju något som inte bara jag uppskattar i dagens samhälle. Fler och fler dricker te, inte minst för att det är gott utan också för att det är nyttigt och kan förebygga många sjukdomar och hjälpa till att få kroppen att må bättre över lag.
Därav har Te Frossa satt ihop lite olika valentinpaket i olika prisklasser och med olika innehåll. Men det jag själv föll för var deras:

- Första veckan i varje månad får man hem 90g grönt te, det är nytt te varje månad. Man får inte bara smaka en mängd   olika goda gröna teer av bra kvalitet utan man får även smidigt hem det direkt i brevlådan och kan sätta på en kopp direkt och få i sig alla nyttiga antioxidanter utan att behöva gå någonstans. Finns även paket med svart te och blandat svart och grönt te.


Extrafilm har som vanligt en hel del olika förslag på presenter, allt ifrån nallar till muggar och tröjor med bilder på. Men till alla hjärtans dag så tyckte jag att idén med ett pussel på familjen eller paret kunde vara en uppskattad present. Dels så får man en vacker bild och dels så kan man få en mysig stund tillsammans när man lägger ihop pusslet.



Från presentkuriren kan man få väldigt bra förslag både till honom och henne, allt ifrån kärlekspresenter till barnpresenter.

- "Söt liten bok med kloka, tänkvärda och charmiga citat om kärlek. En omtänksam present att ge till den du tycker om, eller kanske en liten present till de nyförälskade vännerna."




- "Romantisk ros i naturlig storlek. Rosen är gjort av mjuka fjädrar som du kan smeka din älsklings kropp med. Kittla henne eller honom mysigt över magen, ryggen eller nacken."

- "Fin liten presentbox "Romantic Massage Kit" med massagekräm, ryggmasserare, ljus och en liten massageguide. För en stunds behaglig, romantisk massage."

- "Lent och mjukt värmande massagehjärta för underbar massage eller lindring åt värkande muskler. Värm hjärtat genom att knäcka i metallbiten inuti. Hjärtat värmer upp sig självt till 54 grader. Det är återanvändbart och kan användas gång på gång. Hjärtat kan också användas till frusna händer en kall vinterdag, eller varför inte för att värma fötterna under täcket. Ett alternativ till att plåga sin partner med kalla tår..."


- "Romantisk, busig och sexig present. I den fina förpackningen finns en sidenpåse innehållandes 52 skrapkort, 26 för henne och 26 för honom. Korten innehåller sensuella uppgifter, busiga överraskningar och fantasifulla lekar som ska utföras på tu man hand."




- "26 små romantiska uppgifter för henne att utföra för att överraska honom, och 26 för honom. Korten kan inte läsas förrän det skyddande lagret skrapas bort, precis som på en skraplott. På så sätt kan ingen veta i förväg vad som ska hända. Turas om att skrapa ett kort varannan söndag, så har ni en vecka på er att överraska den andra parten med uppgiften på kortet."

- "God värmande massageolja och massagekräm med jordgubbsdoft och smak. 2 vackra flaskor. 250 ml i varje flaska, så det räcker till en hel del massage..."


- "Läckert förpackat weekend kit som innehåller det som behövs för en syndigt busig helg på tu man hand. Underbar, silkeslen och väldoftande massageolja, svarta ljus för den rätta sexiga stä,ningen, mjuk svart ögonmask, en spelsnurra med sensuella små förslag på busigheter samt välsmakande kroppspuder som får huden att bli extra kyssvänlig."





- "Om du letar efter en romantisk present som stimulerar till lite fysisk närhet så kan vi rekommendera den här! Som alltid när det gäller Shungas produkter får du exeptionellt hög kvalitet i en fantastiskt lyxig förpackning.

Innehåll:
- en "Erotic Massage" olja
- en "Intimate Kisses" afrodisisk olja (för stimulans av "känsliga kroppsdelar")
- ett "Sweet Snow" kroppspuder (smakar underbart)
- en fjäderkittlare.

Allting smakar och doftar jordgubbar och champagne, kan det bli bättre?"



Coolstuff har de där sakerna man hoppades fanns men inte trodde att de fanns. Här hittar man allt ifrån fisbomber till metallpussel.


Vanliga blommor har en tendes att vara krångliga att få med sig, dör på tok för snabbt och vid större festligheter så får man så många att man inte vet vart man ska placera alla. Men en konservväxt kan man själv bestämma över när den ska leva och när den ska dö. Och hur många skulle inte gilla idén med att få en växt på burk?




- "Liten grundkurs i naturvetenskap: Däggdjur föder levande ungar, andra djur lägger ägg, vissa riktigt små djur förökar sig genom delning och, slutligen, växter kommer ur frön i jorden. Håller alla med om detta? Bra, då kan ni stryka allt ni lärt er och titta på dessa växter som kläcks ur ägg!"

Ur ett enkelt litet egg så växer en planta. Inte nog med det, denna växt har också ett budskap i form av "I love you" på sig.

- "Att vara romantisk förr tiden måste ha krävt större uppoffring än idag även om effekten sannoligt också blev större. Vad är t.ex. ett kärleks-sms mot att få en rock utlagd framför sig över en vattenpöl? Eller att få en hjärtsymbol via MSN mot att mötas av en rosenbädd gjord av ett dussin rosor?
Efter att ha grubblat på frågor som dessa blev vi glatt överraskade när vi hittade denna produkt som tillåter dig att både vara romantisk OCH lat! Vår Rosenbädd består nämligen av 100 stycken rosendoftande syntetiska rosenblad som du kan sprida ut på sängen, i badet eller varhelst du önskar för maximal romantik (och sannolikhet att få scora)! Bladen kan användas gång på gång i motsats till riktiga rosenblad som dör och blir krispiga nästan direkt."


- "Smaka på ordet: Chokladfontän. Mmmmm.... Till och med Willy Wonka skulle bli avundsjuk. Den värmer din choklad och låter den rinna över sakerna du vill chokladkapsla. Den är tyst, effektiv och mycket lätt att tvätta. Mixern är ute, capuccinobryggaren är ute, till och med brödrosten är ute. Chokladfontänen - den nya herren på hushållsmaskinstäppan! Choklad ingår ej.

Det får du handla själv - gottegris."





Bluebox är också den sidan en bra sida för att finna roliga presenter till det mesta. Med ca 2500 varor i lagret så gör de inte direkt köparna besvikna.

- "Roliga självlysande tärningar för spännande stunder under täcket! Rulla tärningarna för att se vad du och din älskling ska göra."


- "Kul present till den du tycker allra, allra mest om! Skicka ett uppblåsbart giganthjärta till din älskling och vänta på reaktionen."







- "Den här asken innehåller 360 tunna magneter med kärleksfulla ord att fästa på kylskåpet. Använd den för dina egna kärleksdikter, eller ge den som present till någon du tycker om.
Orden är sensuella, gulliga och kul, och gör det lätt för dig att lämna små ömhetsbevis. Gör ditt kylskåp till ett kärleksbrev i ständig förändring."


- "Tehuset Kusmi Tea grundades 1867 i ryska St Petersborg av Pavel Michaîlovitch Kousmichoff, som blev berömd för sina teblandningar till den ryske Tsaren. När den ryska revolutionen bröt ut 1917 flyttade man huvudkontoret till Paris där det ligger än idag.

Utbudet av teer i Kusmi’s sortiment består bland annat av svarta teer från länder som Kina, Sri Lanka och Indien, och håller högsta möjliga kvalité. Ett exklusivt och välsmakande te i en förpackning som i sin tur blir en vacker inredningsdetalj. Teburkarnas exklusiva design är än idag väldigt lik originalburkarnas!"

- "Spelet går ut på att turas om att slå tärningarna och därigenom provar ni på nya saker tillsammans. Du börjar t.ex. att slå tärningen som bestämmer din partners första position. Sedan är det partnerns tur att göra detsamma för att bestämma den position du ska inta. Nästa steg är att slå den röda tärningen som visar VAD du ska göra. Till sist slår din partner den gula tärningen som visar VAR du ska göra det som den röda tärningen visade. När alla tärningarna är kastade är det dags att kombinera de olika instruktionerna: hans ställning, hennes ställning, agerande och på vilken kroppsdel.
Tillsammans kan dessa tärningar bilda ca 1000 olika ställningar! Med i paketet för att ge lite tips och idèer följer en manual med 52 olika kärleksställningar med illustrationer. Alla positioner är inte enkla. Några av dom kräver lite mer fantasi och smidighet, medan andra är kul variationer på lite enklare övningar. Mycket nöje!"


- Antingen så ger man bort formen till en person som i fråga tycker om att baka, eller varför inte baka själv och sedan ge bort kakan?










Jag hoppas ni fann något av intresse eller att länkarna förde er vidare till något annat som kunde vara intressantare. Nu är det dags för mig att byta om och ta mig bort till Centralbadet för att ha PowerYoga i 75min. Sedan ska kvällen ägnas åt att plugga.

RSS 2.0