090527

Försov mig idag, men när jag väl kom till skolan så kom vi faktiskt rätt långt på arbetet när vi väl fattade hur vi skulle göra. Förhoppningsvis blir vi klara imorgon, annars är det nog bara pyttelite som resterande gruppmedlemmar behöver finslipa på under fredagen.
När jag var tillbaka i Norrköping så mötte jag upp Karin och Johan, Johan spontanhandlade en kamera och Maria kom med Nea. Karin skulle fotografera lillfisen och jag hakade på. Jenny kom förbi och jag hade mest bara trevligt under de timmar som flöt förbi.


bilderna snodda av Karin


Var iväg och tränade kondition innan. 20min intervallträning på löpbandet och sedan 30min crosstrainer, nu jävlar ska jag få upp konditionen igen! Rolke ska visa mig sin runda om ett tag, 8km på trekvart ungefär, låter som en perfekt runda i mina öron.
Nu har jag duschat och kikar på TV, En skräddarsydd lillasyster på fyran, samtidigt som jag lyssnar på Regina Spektor. Stacia ligger i mitt knä och kurar pälsen av sig, jag ska göra mig en kopp te snart och se om jag orkar plugga lite med.
Imorgon eftermiddag åker jag hem till Mönsterås, träffa T, kanske gå på Palace Springbreak och äta på restaurang med släkten. Saknar min pojk fruktansvärt mycket faktiskt..

jenny och glass får mig att må bättre igen

Sånt man gör när man mår skit och egentligen borde skriva tenta, dvs igår eftermiddag/kväll.
Jenny tog med mig till Halvars där vi köpte god glass och satte oss i solen för att njuta.




Sedan hamnade vi hemma hos henne där det bjöds på grekisk sallad. Rickard var hemma på besök, han satt och rökte med oss en stund och pratade strunt. Inger ville spela kort men jag övertalade dem till att spela Yatzy så det blev två parti till glassen och jordgubbarna som Inger bjöd på till efterrätt.
Jenny följde med mig hem och tanken var en taknatt men vi somnade gott under varsitt täcke i sängen redan vid tolv.

Idag har jag varit i skolan, vi kom inte så långt men en liten bit på vägen iaf. Nu har jag suttit med tentaplugget i två timmar. Tänkte att jag skulle ta mig ut och springa nu vid 18 men då började det självklart regna så det får bli lite plugg till och sedan en runda. Vill springa ute idag och inte på gymmet, i värsta fall så får jag väl springa i regnet, kan vara skönt det med ibland.

meche <3

Helgen har som bekant kommit och gått. Den tillbringades i Mönsterås och hade säkert varit roligare om jag intagit större mängder alkohol, men då jag inte längre verkar tycka att det är roligt med så mycket dricka så var jag nyktrast på festen och det är väl kanske aldrig riktigt någon hitt. Får väl skylla mig själv för mina löjliga försök till att vara nyttig, eller vad det nu är jag håller på med. Slipper känna mig som ett mongo dagen efter när jag inte kommer upp ur sängen kanske? Jag vet faktiskt inte.

Idag skippade jag min tenta, pga katten. Nu har Meche kissat inne fyra gånger på mindre än två dagar och det går verkligen inte längre. VI har försökt med allt, men hon slickar på citronen och gosar med plasten så nu ger jag upp. Jag har lipat i timmar och insett att om jag inte hittar någon som kan ta över henne så måste jag avliva henne. Jag vill verkligen inte avliva min minsta bebis, katten som alltid vill dela säng, sova i knät och mysa. Hon är helt underbar på alla sätt och vis förutom att hon kissar inomhus.
Jag tror att allt skulle lösa sig om hon bara kunde få gå ut, men det går liksom inte att genomföra i en vindsvåning, jag vill inte ha henne springandes på taket.

Så om någon är intresserad av en av världens goaste katter och kan erbjuda henne ett liv som utekatt så hör av er! Eller om ni känner någon som skulle kunna vara intresserad.




rent hus

Jag bad T att göra frukost till mig på morgonen, han klev snällare än vad jag förväntat mig upp och satte igång med det. Själv sov jag vidare tills dess att han kom in med en gudomligt god frukost på sängen till oss två. <3



Idag har jag fått lite plugg ur världen, tvättat en del och även städat. Tänkte att jag skulle städa imorgon innan vi åker då T ska ha hit lite folk för film ikväll och det brukar resultera i att det är chips på hela golvet. Kunde dock inte hålla mig själv i styr så nu är det städat, får väl dra fram damsugaren en snabbis imorgon också.
Väntar på att Jenny och Karin ska komma hem, ska höra av mig till Malin och Hannele och se om flickorna är sugna på en fika någonstans där det är öppet en röd dag som denna.
Ikväll blir det nog lite filmmys och imorgon bär det av hem till Småland. Jag, T, Karin och Jenny placerar oss i en bil och blir borta tills på söndag. T kommer dock stanna kvar då han börjar jobba på måndag och ska jobba där hela sommare. Känns lite tungt att få spendera sommaren själv, utan honom i lägenheten..

soluppgång

Halv tolv var klockan när vi kröp ner under täcket. Jag och T i sängen, Sand och Terése på soffan. Halv fyra ringde klockan igen och vi gjorde iordning te och filt ute på taket och inväntade därefter soluppgången.
Malin och Hannele gick förbi nere på vägen, på väg hem efter en utekväll, så vi lyckades fånga även dem på bild.






jag vet inte vad T gör, men roligt var det visst.






grillkväll

Det började regna och vi bestämde oss därav att grilla på taket. Jag skyller på Sands övertalningsförmåga. Det rök in en hel del men det mesta är nog utvädrat nu tror jag, vi som sitter här inne känner inte av röken här inne längre iaf så att säga.
Engångsgrill är bra för att grilla korv på, vi fick steka köttet efter ett tag, men det smakade grill iaf och det är ju huvudsaken.
Nu ska de spela tvspel och jag ska försöka att hålla mig därifrån ett tag, behöver nämligen skriva lite till på min portfolio.


tore leker med osten


fruktansvärt söta terése


grillning på taket pågår


sand och jag

AA saknad

Inatt har jag sovit i elva, om inte tolv, timmar. Jag kommer nog aldrig mer att lyckas somna igen..
Dagen har jag ägnat åt att skriva på min portfolio i Fysisk aktivitet och hälsa. Det är inte mycket kvar nu och jag känner att jag kommer att ha den fixat tills på fredag innan vi åker, bra där.

Ska alldeles strax bege mig ut till stallet för att ta en tur med Birgitta och antagligen träna småfisarna lite. Solen skiner utanför fönstret just nu och jag hoppas att vädret håller i sig resten av dagen.

Sitter i övrigt och kikar på bilder som Alexandra lägger upp på sin bdb och jag inser hur mycket jag saknar henne och Amanda. Jag saknar Emmaboda, även att det ser ut som om man kommit till sista stället på jorden när man kliver av på stationen. Jag saknar festerna hemma hos Alexanda, festerna hos Amanda, festerna hos T när han bodde i Emmaboda och festerna i lägenheten. Nä, jag får helt enkelt ta mig i kragen och börja spara de slantarna jag inte har, så att jag kan åka ner och hälsa på dem någon gång.




Nu ska jag fortsätta att dricka min coola och skriva lite till på portfolion innan jag beger mig av mot stallet. Ikväll är det House och förhoppningsvis en joggingrunda som står på schemat.

ingen vit helg i backspegeln.

Fredagen bjöd på fem timmar i stallet. Vi hjälpte till med Prinsen och Silver innan vi gav oss ut på en runda för att värma upp hästarna, Lurifax skulle nämligen galopptränas efter. Lasse galopptränade och sedan så gav jag och Karin oss ut på en runda till, för att skritta av och möjligen kanske trava och galoppera lite. Det blev inte så, vi kom mer eller mindre vilse och vände tillbaka innan vi hittat grusvägen vi skulle till. Hursom så var det mysiga timmar och idag funderar jag på att åka ut en sväng igen.

I övrigt så har helgen bjudit på för mycket alkohol, tack och lov så har jag inte lagt ut en enda krona själv.
Fredagen: Jag mötte upp folket i folkparken och sedan begav vi oss till en lägenhet för lite förfest. Vi hamnade på en fittutställning i en källarlokal vid skolan. Det bjöds på trevligt sällskap, mystisk musik och billig dricka för de som var intresserade.




När klockan slog ett så bestämde vi oss för att ta oss ut. Problemet var ju bara att alla barer som inte har inträde var stängd. Det röstades för Hugos men tack och lov så insåg folk att det skulle bli för dyrt. Vi hamnade på Vasa och inte för att stället är kanon, men i fredags var det bättre än Hugos. Det dracks öl/cider och jag och Karin skakade rumpa medan andra försökte vara coola och visa att de verkligen hatade musiken.
Jag, Karin och T tog oss hem till oss, vi satte oss på taket för att prata strunt, röka och titta på soluppgången. Det blev en minnesvärd stund och den gjorde kvällen värd.





Lördagen: Bakfyllan hade inga gränser den första timmen på morgonen, T beställde hem pizza då han inte orkade ta sig ner till Coop för att köpa frukost. Jag fick istället gå ner till Coop för att införskaffa sås till pizzan som de självklart hade glömt att lägga på.
Jag hake på Karin hem till henne och vi hamnade på en filt ute i solen på baksidan. Pratade, drack cola och skrattade till tusen. Vi gjorde pannkakor och degade framför Tv:n innan Karin skulle iväg till Linköping och jag samt Jenny hem till mig. Jag tog en snabb dusch och vi gick till världens där Jenny bjöd på öl. Det dök upp mer sällskap och vi drack mer öl, det spilldes på borden och vi pillade in lappar under glaset. Jag hade faktiskt trevligt.


Idag ska jag plugga, kanske njuta en stund av solen om det inte dyker upp fler moln och som sagt kanske bege mig ut till stallet en sväng. Får se hur det blir med den biten, måste ta tag i skolan nu och ge gärnet de sista veckorna. Om en vecka har jag tenta på Fysisk aktiviet och hälsa, så jag måste ha skrivit klart min portfoli tills dess. Först en sen frukost och sedan en dusch!

torsdagens plugg

 




födelsedag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Lisas födelsedag! Hon fyller hela 20år just idag.
Under hela högstadietiden så var hon min bättre hälft och jag vill helst av allt kalla henne för syster. Idag vill jag att alla skänker henne en extra god tanke, hon förtjänar den vill jag lova!



Puss på dig sötnos!
Bilden är snodd från hennes blogg som ni hittar här.

modekungen

Jag vill vara rik, sådär löjligt rik att man inte behöver tänka en enda gång på att pengarna ska räcka hela månaden. Jag vill kunna spendera pengar på allt möjligt onödigt trams, jag skulle helt enkelt vilja vara så rik att jag kunde byta ut toalettpappret mot tusenlappar.

Internet är farligt och modekungen gör ju självklart att jag suktar efter pengar ännu mer. Titta bara på dessa skönheter, som kostar på tok för mycket för min obefintliga ekonomi tyvärr.



           

psyclon nine - parasitic



Psyclon Nine värmer mina högtalare och min frusna själ idag. Som vanligt så är det roligare att kolla på klipp på youtube än att plugga. Lyssna och njut, det här är ett band som jag skulle vilja se live.

trams

Klockan visar snart halv ett. Jag har hunnit med att tvätta, städa och plugga klart ett kapitel. Har även lagat mat samt ätit denna. Nu väntar jag på att Jenny ska komma över och då är det mer plugg som gäller.

Sitter i ärvda byxor, av den som är bäst att ärva av. Erik såklart. Har dock klippt av dem lite då de var helt söndertrampade ner till. Det ser verkligen ut som pojkvänsjeans och det ska väl tydligen vara mode nu?
Dock så är det både målarfärg och nagellack på dem. Fick för mig att skriva hultsfred -08 på dem förra året med nagellack då det var någon som kastade in en sådan burk i campet.
När det gäller byxor så måste jag snart slita på mig fyra stycken för att fånga dessa på kort och bli av med dem på tradera. Känns onödigt att slänga byxor som i princip är helt nya när man istället kanske kan tjäna några kronor på dem. Måste bara få tummen ur till det..

Igår var det styrketräning av armar, mage samt rygg som gällde. Sedan så letade vi oss ner till relax-avdelningen där vi bubblade och badade ångbastu. Bubblet var kallt och bastun var tillhåll för feta, håriga gubbar. Golvet i trappan ner till relax-avdelningen var inte det trevligaste men det var väl egentligen helt okej där nere. Får väl smita ner när det bara är öppet för tjejer någon dag, så att man slipper en massa håriga magar och män som kliar sig i skrevet.
Vi åkte även rutschkana efteråt och jag fann det faktiskt riktigt roligt! I vanliga fall så brukar jag lyckas stanna i dessa jävla kanor, eller skrapa upp hela ryggraden, men igår så kom jag ner fort och hel.

bluesen

Grabbarna Oscar och Erenius hjälpte mig med planerna inför bluesen.
Jag ska snubbla på Erenius skägg och slå hakan i deras förslag medan jag har sex med Tore utan webcam.

Jag försöker plugga men det är roligare att göra upp fruktansvärt dumma planer. Vem bidrar med alkohol till mig så att jag blir så pass full så att jag kan genomföra detta? Kir, öl, cider och vin går ner. Jag är inte så kräsen om jag blir bjuden så att säga.

london



Tog lite sällskap med T imorse när jag skulle till tåget och han till jobbet. Detta gjorde att jag blev väldigt tidig och därav såsade mig fram genom allén.
Föreläsning om statistik, rätt intressant och jag håller tummarna för att den här delkursen är lättare än den förra. Den borde ju vara det, dels för att den är mindre och dels för att de båda böckerna behandlar i stort sett samma sak, på ett begripligt språk och sätt. Vi skrev in oss i grupper och jag fick papper på uppgiften vi ska göra, skönt att slippa läsa på datorn.

Nu har jag både hunnit laga mat samt äta. Funderar på att sova en liten stund på soffan men jag borde sätta mig och
plugga. Vid sex är det träning som gäller och idag blir det styrketräning av armar, mage och rygg.
Har målat naglarna röda också, lite färg så här på våren kan väl inte skada? 53 London från Mavla. Nu ska jag bara försöka se till att det inte försvinner på tio minuter, som det brukar ha en tendens att göra. Får måla andra lagret efter träningen ikväll, så att det första hinner att torka.

Lie to me ikväll och imorgon är jag ledig, då ska jag passa på att tvätta lite (så att det slipper bli så mycket att tvätta varje gång) och städa, det behövs verkligen. Plugga en hel del ska jag hinna med också, läsa i boken samt skriva portfolio.

hur vet jag resultatet redan nu?

Nej, det gick inte vägen. Detta vet jag genom vetskapen om att jag inte svarade på så pass många frågor att jag skulle kunna få ihop till poängen som behövdes för att få G. Det får bli omtenta för mig, men nu är det över för ett litet tag och imorgon kör en ny delkurs igång. Det ska bli skönt att få läsa och arbeta med något annat ett tag. Inte för att jag tycker detta har varit ointressant eller direkt tråkigt, men det har varit så stort så att man tröttnar bara man lyfter alla böcker på en och samma gång.
T är hemma idag och jag fick toast när jag kom hem vid kvart över tio. Vi tittade på Låt den rätte komma in. Boken är mycket bättre men jag vågar faktiskt säga att filmen var bra, och jag som inte ens gillar svenska filmer i vanliga fall. För er som inte läst boken så rekomenderar jag den starkt!

Nu har jag precis tagit en dusch efter dagens träning. 15min på löpbandet och 25min på crosstrainern. Därefter tränade jag lite mage och rygg innan jag strechade och begav mig hem.

Ska snart slänga i mig lite mat och bege mig tillbaka till Linköping och universitetet igen. T ligger i soffan och kollar på Zeitgeist just nu. Måste kika på de filmerna snart igen. Någon som är intresserad av en Zeitgeist-kväll?

dags för tenta

Det här är inte lockande alls, jag fryser för att jag är så fruktansvärt trött och jag vill inget hellre än att krypa ner under täcket bredvid T igen. Det var varmt och mysigt där och jag hade behövt några timmars sömn till.
Upp kom jag iaf, även om jag trodde att jag försovit mig då det var så ljust i rummet, solen skiner nämligen rakt in på morgonen. Varmvattnet fungerar tydligen inte så jag får duscha en annan gång, tur att jag gjorde det igårkväll.
Ska bege mig mot tåget snart för att ta mig till skolan. Vid åtta skriver jag tentan. Det är omtenta men då jag inte gjorde den första så tänker jag inte gråta floder om jag inte klarar denna, jag får väl tillåta mig själv till att misslyckas första gången. Har pluggat på tok, på tok för lite. Har bara inte haft lust och jag får tyvärr inte in något i skallen om jag tvingar mig själv till att plugga. Det rinner bara ut genom andra örat lika snabbt och jag kommer på mig själv med att fundera på allt annat när jag läser, vilket leder till att jag måste läsa om allt.

Hoppas jag har det överstökat snabbt, till tolv lär jag nog inte sitta iaf. Ska hem och träna sedan är tanken, om jag inte somnar vill säga, risken för det är stor.
Har kvällskurs ikväll, gruppmöte där vi måste komma fram till vad vi ska laga för mat nästa vecka. Jag har inte en enda idé så jag hoppas att någon av de andra har en toppenbra idé så att man slipper sitta i skolan hela natten.

Nehe, borsta tänderna och ge mig iväg var det. Hoppas ni fortfarande sover gott i varma sängar!

söndagslunk

Tvätten är klar, eller ja, den var klar redan vid elva, halv tolv. Sedan dess så har inte mycket hänt. jag tvingade T att gå ner och köpa O'boy och sedan har vi tittat på film och jag har pluggat lite, på tok för lite.
T har byggt en koja till katterna av alla kartonger som vi fick bröd i. Anastacia gillade den som fan! Så fort Meche kommer i närheten och försöker ta sig in så får hon en käftsmäll och kommer springande tillbaka till mig, stackaren.


Jag har lagat mat och det blev samma som igår, köttfärsås och spagetti. Tror dock att det blev lite godare idag. Tänkte att jag ska mig iväg till gymmet nu. Behöver verkligen duscha men då kan jag ju lika gärna passa på att svetta ner mig lite extra innan jag tar en skön dusch. Resterande dag blir det plugg och slutet på filmen när T kommer hem från repet. Imorgon är det tenta och klarar jag inte den så får jag göra om den efter sommaren.


onyktert innan tvättdag = dåligt

Jag är döende, tio i sju gick alarmet igång denna morgon, det var dags för att tvätta. Det blev inte helt nyktert igår och jag förstår inte riktigt varför jag envisas med att dricka. Saker som gör att man är döende morgonen efter borde inte få vara goda.

Hursom. Jag och T var på lite festligheter hemma hos en snubbe, vars namn jag aldrig lär mig och definitivt aldrig kommer lära mig att stava till. Det var vattenpipa, musik och youtube som var mittpunkterna under kvällen. Jag drack folköl och trivdes bra i sällskapet. T fick sedan för sig att vi skulle till Babyl så sagt och gjort.
Framme på Babyl så ställer T ner en drink framför näsan på mig som han varit snäll och köpt även att jag inte bad honom. Nackdelen var bara att det var en Orgasm, som innehåller Dooley’s, som i sin tur innehåller laktos. Jag snodde till mig hans öl istället och han bytte sin drinken med Sigges öl. Senare fick jag istället en Sex on the Beach, moreless den enda drink som jag tål.
Det var möhippa eller födelsedagsparty bredvid oss och att se tjocka kvinnor i 40+ åldern som dricker tequila är ingenting som jag önskar uppleva igen. Var försvann självrespekten? Att de dessutom blandade proteindrinkar på puben fick mig att undra vad 40års-kriser kan göra med människor. De var definitivt inte några träningsnarkomaner som blandade och drack.



rubrik

Igår så var det sista gången jag arbetade tillsammans med gruppen i skolan. Seminariumet gick rätt bra och vi är nog godkända nu. Vi hade planerat att grila tillsammans ett tag och igår efter seminariumet så blev det av. Korv med bröd i fint sällskap, dock lite för kallt för min smak.

Jag var iväg till stallet i någon timme på eftermiddagen och hjälpte till. Lasttränade och mös med hästarna mest. Lyckades kliva av på rätt hållplats och allt till och med, så nu kan jag åka buss fler gånger!
Det blev någon form av fest hemma hos oss på kvällen. T hade tagit med sig en bandmedlem hem och det dök upp en till med tillhörande flickvän sedan. Vi drack vin, pratade och lyssnade på musik i stort. Jag fick i mig tre öl och vaknade upp bakfull idag.

Joggade 4km idag med och sedan så badade jag med T, Karin, Jenny och Ts bandmedlem Sigge. Nytta och nöje på en och samma gång. Karin hade hela bilden full med bröd till mig och T. Hon har tyckt synd om oss ett tag nu för att vi inte haft pengar till mat så hon räddade oss ur vår knipa. Fem kartonger/lådor med bröd fick vi hem, så nu är hela frysen full. Det finns allt ifrån grov bröd till toastbröd och fikabröd. Jag är fett glad och ger all min kärlek till Karin idag! Det är nästan så att jag borde sätta in en dagens ros i tidningen till henne, men jag tror att hon skulle missa den..
Har lagat spagetti och köttfärsås till mig och T, han godkände det och åt upp allt som fanns kvar när jag tagit. Nu sitter jag och väntar på att vi ska iväg på lite festligheter ikväll med, har dock inte råd att vara bakfull imorgon då jag verkligen måste plugga samt tvätta vid sju på morgonen.

Det blev ingen minneskonsert idag som ni antagligen märkt av inlägget, vädret ville inte riktigt och nja.. Nej, det blev bara inte av typ.

träningsdagbok 7 maj

Med risk för att bli tjatig och alltid prata om min träning så kommer här ett till träningsinlägg. Använder bloggen lite som min träningsdagbok när jag kommer ihåg det vilket självklart leder till en hel del träningsinlägg.

Idag värmde jag upp med snabb gång i fyra minuter och därefter ställde jag in mitt mål på 4km. Joggade 2,5km i 10km/h och sedan gick jag 150m. Joggade resten i samma tempo och sprutade de sista hundra metrarna. Det hela landade i slutändan på 24,32min. Känns bra faktiskt, då det var en och en halv månad sedan jag sysslade med springningen på riktigt. På senare tid har det mest varit styrketräning och lite joggning som uppvärmning. Nu ska den dock komma igång igen, så det är dags för lite fartlek alternativt intervsallträning imorgon eller på lördag, så att jag får upp konditionen igen. Det var på tok för länge sedan jag sprang en mil nu så jag hoppas att jag kan göra det inom en snar framtid.

Sedan blev det styrketräning, armar, rygg och mage i ca.50min tillsammans med Jenny. Klarade av att öka en maskin (som jag verkligen inte kan komma ihåg vad den heter men som tränar bröstmusklerna) med 5kg idag. Annars ligger jag på samma vikter som tidigare, men jag har ju dock inte som mål att bli stor och biff så det gör mig faktiskt inte så mycket att jag inte tar 100kg i bänkpress liksom.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan är det dags för mer te och plugg innan jag kallar det för kväll.

dags för ny bikini?

Jag har upptäckt ett problem nu när sommaren närmar sig. Mina bikinis har fått för sig att förlora passformen helt och jag lyckas inte få dem att bli normala igen. Köpte mig två nya förra sommaren och ingen av dessa två går nu att använda, värt. Man ska nog inte tvätta dem i något annat än handtvätt, är väl det som jag lyckats göra fel. De ska förvisso tåla vanlig tvätt i 40grader men nästa gång blir det handtvätt för min del, så att jag är på den säkra sidan.
Får väl flörta lite med min mamma och se om hon vill sponsra mig med en ny i år. Har självklart redan hittat en perfekt, på H&M.



Halterneckbh: Fodrade kupor med uttagbara inlägg. Knyt i nacken och ryggen. 98kr
Underdel: 98kr

Te Frossa


Min favoritbutik, TeFrossa, ger nu alla som länkar till dem 10% rabatt när man handlar hos dem. Hjälp dem att få lite reklam och köp hem lite nytt sommarete nu! Här hittar du mer information om hur man ska göra för att bli länkvän med dem.
Själv ska jag nog lägga en beställning på Mosebacke, Skärgårdsnatt och Vårfint så fort pengarna trillar in på kontot.


Skärgårdsnatt: "Sencha-te smaksatt
med smultron, blåbär, grenadine.
Vackert dekorerat med smultron, blåbär,
gojibär och björnbärsblad."





Nu ska jag koka mig en kopp Japansk Lycka och sätta mig med allt plugg inför tentan. Det blir inget stall för min del idag, jag måste verkligen plugga ikväll.
Aja, seså! Klicka på bilden och in på sidan med er nu!

ångest, min trogna vän.

Varför gör jag aldrig det jag tänkt och planerat in att göra? Varför skjuter jag alltid upp allt viktigt tills sista dagen? Varför lär jag mig aldrig?
Nu har jag fyra dagar på mig att plugga till tentan. Visst, jag har läst nästan allt och jag tänker satsa på pedagogiken och sociologin. Psykologin är för mycket och jag får ångest över min engelska så fort jag öppnar boken, vilket självklart inte gör att min engelska blir bättre. Jag skulle nog fan ha fortsatt med matematiken...
Sommaren närmar sig med stormsteg och jag har inget sommarjobb. T kanske ska åka hem till Mönsterås i sommar för att jobba på Vattenverket i år också. Det är verkligen något som behövs då jag som sagt inte har något jobb och vi kommer inte lyckas klara alla räkningar annars. Dock så leder det ju till en sommar i ensamhet i lägenheten, låter inte jättelockande men det går nog det med.

Ångesten ligger som en stor sten i magen och den gör att jag inte kan koncentrera mig på ett enda skit. Det känns som att jag kommer att sumpa allt om jag inte tar tag i mig själv nu, men när ska jag ha tid till det?
Imorgon ska jag till skolan för att ha gruppmöte vid elva, måste åka hem senast två då jag ska till stallet på kvällen och behöver hinna få i mig lite mat innan dess. På fredag är det skola och sedan stall, lördag minneskonsert och jag vet inte alls hur det blir med den. Jag borde sätta mig och plugga stenhårt och inte göra något annat men jag känner mig själv så pass väl att jag inte klarar det. Att ha lite roliga saker att se fram emot kan nog vara bra. Jag får åka på konserten om jag har hunnit plugga tills dess.. Det kan vara ett rimligt mål och jag ska nog sätta mig och skriva en snygg lapp nu, skriva upp vad jag ska plugga under vilka dagar och har jag inte gjort det så får jag inte åka.
Brukar ju vara bra på att planera, men sedan ska det ju genomföras också.
Träningen blir ju lidande av detta också, vilket gör att jag varken har lust eller energi till något.

Nehe, lappar nu och sedan ska jag ta med mig min klump i magen för att krypa ner i sängen och se fram emot ännu en sömnlös natt för att jag har sådan ångest. Min hälsa befinner sig snart närmare månen än jorden.

Veronica Maggio - 17 år


lyckliga stunder känns lite opassande nu när brödet är slut.

Frukosten bjöd på sista mackan i kylskåpet, med lite smör på och en stor kopp lyckliga stunder, svart te, till. Det enda i matväg som finns att finna här hemma nu är (förutom kattmaten) soppa, ris, pasta, pyttelite veg. färs, fryst mango i bitar och te. Jag har inte råd att köpa mer mat om jag ska klara sommaren utan jobb. Så här fattig har jag nog faktiskt aldrig varit innan, och det är 19 dagar kvar tills pengarna kommer. Innan dess så ska jag också hem till Mönsterås för att gå på bluesen och jag hoppas innerligt att mina föräldrar tycker synd om mig så att de ger mig pengar till mat den helgen.

Sitter och lyssnar på Veronica Maggio just nu och ska sätta igång att plugga. Meche ligger och sover på stolen bredvid och Anastacia jagar en geting som sitter på utsidan av fönstret.
Får ta en paus i pluggandet om någon timme för att gå iväg och träna, annars kommer jag somna på soffan även idag. Nackdelen är väl bara att jag knappt har ngn mat att äta efter träningen vilket kanske inte är det mest ultimata...

första hoppningen

Regnet öste ner, jag och Karin kom hundra meter ifrån lägenheten innan vi fick stanna och vänta på att det skulle hagla klart. Ja, ni läste rätt, det haglade.
Vägen ut till stallet tog nästa dubbelt så lång tid då det både regnade och åskade, ingen ridtur för oss var vad vi väntade oss när vi väl kom fram till stallet.
Agnes hade redan ridit dressyr på Gaston i en timme men han orkade ett tag till. Distanshästar ska ju klara av att gå väldigt långa pass och idag passade (höhö) det mig och Karin kanon. Solen sken upp så vi sadlade på och gjorde oss redo för ett litet pass i paddocken.
Jag tog Lurifax och Karin Gaston och efter lite uppvärmning och en mängd volter med Lurifax så fick vi skutta över två små kryss. Oj vad ringrostig jag kände mig men gud så roligt och helt underbart det var. Lurifax är inte jättekanon på att hoppa, en trotsig sexåring men han kan nog bli riktigt bra. Om man höll om honom ordentligt så tyckte han faktiskt att det var roligt, öronen åkte snabbt fram när han var i luften. Han hade dock en fruktansvärt rolig stil då han drog upp alla hovar och landade med alla samtidigt vid nedslaget.
Vi skrittade bort till ängen, vi skulle visst ha skrittat till skogen men jag fattade fel, och vi var mest bara så fruktansvärt lyckliga för att vi fick sitta på varsin hästrygg i solen ute på landet.

Karin hade med sig cupcakes så vi fikade lite i stallet innan vi åkte hem. Lassa var nog lyckligast av alla just då, han verkar vara en riktig man han! Vägen till hans hjärta går nog allt genom magen.

Nu har jag och T kikat på House och jag ska snart krypa till säng och lukta på mitt hår tills jag somnar. Orkar inte duscha ikväll och håret luktar gott av häst.


En mycket liten bild från tävlingen som var nyligen.
F v: Karin, Birgitta, Lurifax, Agnes (bara huvudet som syns), Jag och Lasse. Rött är tävlingsfärgen.

ojdå

Jag somnade på soffan i 40 minuter. Nu tar jag ett nytt tag med mer grönt te för att hålla mig vaken.
Vädret har tyvärr vänt åt fel håll och regnet piskar mot rutorna. Det får gärna spöregna ett tag, men vid fem så vill jag att det slutar. Sådetså.

magnum mayan mystica och tentaplugg

Nä, tanken var att jag skulle tagit mig iväg till gymet nu vid två, men det blir andra planer. Jag ska äta sista glassen för denna månad och plugga så mycket som möjligt fram tills klockan fem istället. Självklart får det bli en Magnum Mayan Mystica som har kommit att bli min favorit i glassdisken. Tyvärr är det väl inte bästa glassen när man är laktosis, men fasen så god den är!

Tjugo i tolv lämnade vi in arbetet idag, tolv var deadline så vi hade faktiskt hela tjugo minuter till godo. Imorgon och på torsdag ska vi träffas för att prata ihop oss om fredagens seminarium och opponeringen.
Vid tio över fem så kommer Karin och hämtar mig idag, då ska vi ut till stallet och jag hoppas verkligen att vädret har kommit på andra tankar vid det laget. Att rida i regn och blåst är ingen underbar kombination för varken ryttare eller häst tyvärr.

Aja, plugg vare. Glass, en kopp varm te och plugg i ca. tre timmar.

ny vecka, nya tag

Jag börjar veckan med att snooza en timme, vaknar upp med ännu ondare i örat och inser att jag varken har tid eller att det skulle vara smart att träna idag. Vid tolv måste jag ta pendeln till skolan, dags för gruppmöte då arbetet ska in imorgon. Hoppas verkligen att vi hinner klart idag, jag lär knappt ha tid att skriva på ngt ikväll iaf. Ikväll har jag kvällskursen och det är redovisning i Campushallen som gäller. Vi ska redovisa en lektion som vi har planerat och jag är skeptisk till vad vi åstadkommit då vi har träffats så fruktansvärt lite.
Hursom, det är en ny vecka nu och om en vecka så har jag tentan. Det blir stenhårt pluggande den här veckan och det är väl lika bra det, jag har ju inte en enda krona över till att göra ngt annat för.

Ska sätta mig med exempeltentan ett tag nu, sedan måste jag hoppa in i duschen och bege mig till skolan. Jag nästan håller tummarna för att det ska regna hela veckan så att jag inte har ngt annat val än att sitta inne och plugga.

Trädgårn och kooky



Halv två var klockan när jag damp ner på en filt i gräset hemma hos Karin. Vid sju gick jag därifrån för att äta grillat hemma hos Jenny. Vi hade då hunnit plugga minimalt, pratat en massa, spela mini Mig, ätit glass, och bara njutit av solen. Jag lyckades mer eller mindre bränna ryggen så den var röd under kvällen.
Efter god mat hos Jenny så fick vi skjuts hem till mig där vi gjorde oss iordning för att sedan gå till Trädgårn. Där var det självklart överfullt men vi klämde oss ner och avnöjt en öl. Bakom oss var det svensexa och där höll gubbarna igång må jag säga. Sjöng och skrålade, skrattade och klättrade på borden, roligt att se dem ha så roligt, undrar dock hur de mår idag..
Vi begav oss sedan till Carl Johan där det var dags för Kooky, men vi råkade komma dit en halvtimme innan det var dags att få igång musiken. Inte mig emot, vi tog varsin filt och satte oss ute med en dricka och pratade.
Klockan tolv så rörde jag mig hemåt, i sällskap med T som varit på annat håll under kvällen.
Trevlig kväll, det får allt bli Trädgårn någon eftermiddag i solen så att jag verkligen kan få se hur mysigt det kan vara där.

Idag blir det plugg, träning och kanske, förhoppningsvis, en sväng till stallet. Imorgon är det ju nämligen bara en vecka kvar till tenta. Usch, ångesten är inte långt borta..

onyttigheter

Gårdagen: Det började med att T och Adam ville spela så där satt vi med varsin laptop i knät och nördade.


Karin och Jenny kom över och vi satt hos oss och lyssnade på musik rätt länge. Begav oss sedan till folkparken då T ville träffa sin bandpolare och därefter bagav vi oss hem till Karin. Träffade hennes underbara mamma och styvpappa på spårvagnen. Det blev inte så länge vi satt uppe. Innan halv ett kom vi i säng, men jag och Karin fick oss en fin pratstund över några cigg innan sängdags. Jag hade trevligt och då jag inte var så sugen på att supa skallen i bitar, eller rättare sagt knappt dricka alls eller vara utomhus så är jag glad över hur kvällen slutade.
Vi bjuder iaf på oss själva vi:



Idag har vi legat i strömsparken, ätit pizza och bara myst hela dagen. Fräknarna frodas och jag mår sjukt bra i värmen och sällskapet. Nu sitter jag och Adam och lyssnar på Arch Enemy samtidigt som vi väntar in T och Karin som är påväg hit. Det blir mys med godis, lite dricka samt ost och kex ikväll.

RSS 2.0