valborg

Träningen slutade på 1h och 45min idag. Sjukt nöjd!
Värmde upp, joggade, i en kvart och därefter så var det styrketräning för hela slanten som gällde. Imorgon lär jag väl ha träningsvärk of doom men gud så värt.

Har suttit på en filt med Karin och Adam i en timme nu, på kullan utanför huset och myst i solen. Nu är det bara till att vänta in att Karin ska göra sig iordning och komma hit så att man kan börja. Adam har såklart redan tjuvstartat.
Det röstas visst för karuseller och hoppborg ikväll. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, karuseller är guld men dessvärre så äger jag inget guld så jag får väl titta på och drömma istället.

Adam är kattgud för tillfället och jag ska väl vara lite social samt fortsätta dricka cola nu.

Kalle Baah och Jonas

Jag fortsätter att lyssna på reggae när T inte är hemma. Kalle Baah kommer genom högtalarna just nu. De kommer även att stå på scen den 9e maj då det är dags för Bob Marlyes minneskonsert i Skärblacka.
Jag, Karin och Jenny håller tummarna för att det är varmt och strålande sol mellan 13-20, så att vi kan sitta och njuta i gräset. Allt är gratis och utomhus så håll tummarna ni med, och dyk upp om ni har lust.

Jag råder er hursom till att lyssna på den andra videon men kolla på den första, passar på att göra Jonas lite mer känd än vad han redan är. Youtube visst, visst. Men vad är det jämfört med att få äran att bli placerad på min blogg?! Hallå!








Tips på en bra fotograf och fantastiska bilder!

Håller på med tvätten just nu, ska börja plugga om bara några minuter och vid 12 så ska jag ta ett ordentligt träningspass för hela kroppen. Det blev nämligen ingen joggning imorse, sängen lockade mycket mer.

Vill mest bara tipsa om Erik Johansson vars sida jag hänger på jämt och ständigt nu för tiden. En mycket duktig fotograf från Sverige som själv gör om de bilder han fotograferat.


Bild av Erik Johansson, kidnappad från hemsidan utan att fråga.
Mycket dåligt men jag hoppas att det inte gör allt för mycket.
Lägger enbart upp den för att locka er in på sidan, bilderna är underbara!

första ridningen inför sommaren.

Blev en sisådär halvtimmes handledning, man håller på att somna eller bli tokig när vår handledare öppnar munnen och börjar mala. Därefter delade vi upp arbetet lite bättre så imorgon ska jag sitta med skolarbetet moreless hela dagen fram tills tre. Ska göra en paus för att gå till gymmet dock.
Tog en glass med flickorna i solen innan jag begav mig hemåt.


Gaston.


Var bara hemma och vände ungefär, slängde i mig en macka och bytte till ridkläder. Sedan begav vi (jag och karin) oss till stallet och idag har vi provridigt Gaston och Lurifax. Jag är väldigt nöjd och håller tummarna för att vi ska dit i helgen igen.


Snygg i ridhjälm? Diskutabelt, men så ser jag ut i ridhjälm hursom.


Agnes, Silver och Våfflan.


Jag myser med mysigaste katten Våfflan.


Nu har jag fått i mig massa mat, tagit en lång dusch och inväntar Lie to me.

morgonmotion



Klockan sex gick alarmet igång. En mer sömndrucken pojkvän är nog svårt att finna än vad T var då.
Upp kom vi iaf, bytte om och begav oss ut.
Nu har vi joggat i 20min, samt gått 10 (uppvärmning och nedjoggning). Väldigt, väldigt skönt. Dock så håller T gärna ett högre tempo än mig, vilket känns lite skumt då han inte sprungit tidigare iår. Han gör förvisso alltid det och jag får väl tänka på att jag orkar mycket längre än honom. o_O

Dags för en stadig frukost nu innan jag hoppar in i duschen och sedan beger mig bort till skolan. Ska sitta och plugga med Agnes efter handledarmötet idag, måste dock åka hem senast ett. För vid tre är det ridning! :D


Nu rev katterna ner Ts röda lampa som stått i fönstret inne i lilla rummet. Fan då, lägenhetens finaste lampa.

dagens motion

En timme, plus strech, blev det på gymmet.
Joggade i lugn takt i en halv timme och det landade på 4.35km. Kände av mitt knä lite och det oroar mig, men med en lugn start nu efter en massa vila så ska det nog gå bra.
Sen tränade jag armar och mage i en halvtimme, hoppade dock över tre maskiner då det var så satans mycket folk så varenda maskin var upptagen och det var kö till i stort sätt alla. Kvällar är ingen kanontid att träna på, iaf inte vid sex-tiden. Då kommer alla till gymmet som slutade jobba vid fyra och som sedan har varit hemma och ätit.

Nu väntar jag på House och därefter får promenaden bli av, det blev lite sent med allt.
Imorgon ska jag och Karin till hästarna och rida vid tre, är fruktansvärt pepp!

sommarplågan?

Extra Östergötland skrev idag om sommarens plåga och enligt dem så ligger den här högt upp på listan:




Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta, dansa Marcoliodansen eller lägga mig ner och dö. Jag skrattar lite förläget när jag hör den och inser att jag kan stå ut med musiken men efter en sommar så kommer jag att vara lika trött på denna som jag var på boten anna efter en gång.

I övrigt så håller jag fortfarande på att försöka plugga samtidigt som jag lyssnar på musik som man måste passa på att lyssna på när T inte är hemma. Dvs reggae.
Han gnäller bara och skriker att jag ska stänga av baktakten när jag råkar komma åt knappen och han sitter i samma rum/lägenhet, men det är ju faktiskt vår nu och snart sommar så jag anser att reggae är på sin plats. Till det så har jag just nu en kopp regnbågsblandning bredvid mig, måste snart införskaffa lite nya teer från Te Frossa känner jag. Lite vårteer hade kunnat vara på sin plats tillsammans med reggaemusiken.

fuck you

Jag kämpar som en tok. Det jag läser vill inte stanna i huvudet och tankarna glider hela tiden iväg på annat håll. Jag håller på att somna och för att motarbeta detta så är fönstrerna öppna, jag dricker grönt te och lyssnar på Lily Allen på hög volym. Gillade henne inte från början, men Hannele fick upp mina ögon när vi låg på en filt i Vasaparken förra veckan och njöt av solen, tack snygging.




Anastacia står i mitt knä och skriker efter uppmärksamhet, sötfisen vill inte lyssna när jag säger att jag inte har tid nu.
Hursom så har jag i dag hunnit med att vara i skolan för ett gruppmöte, åka hem och laga mat, städa lägenheten och nu försöker jag som sagt att plugga.

När T kommer hem så är det:
  • Stenhård träning i en timme som gäller, minst. Jag ska hinna med både konditon och styrka.
  • Laga mat och äta.
  • Ta en kvällspromenad
  • Bänka oss framför fyran vid nio. Då dyker ju som bekant House upp i rutan.

Nu ska jag återgå till boken, håll tummarna för mig så att jag inte somnar.

friends forever



Sitter i soffan bredvid den underbaraste mannen, den underbaraste pojkvännen i världen, faktiskt.
Vi har nyss varit ute på en kvällspromenad i den sköna vårkvällen. Kollar på tonårsliv just nu, gillar faktiskt serien.

 


Idag har jag i övrigt gjort saker som att tillsammans med Agnes intervjua en person till skolarbetet samt transkriberat halva den intervjun. Imorgon är det gruppmöte och vi håller tummarna för fint väder så att vi kan grilla och spela volleyboll tillsammans.
Först och främst så ska jag och T försöka ta oss upp tidigt som fasen så att vi kan ta en joggingtur.

bluesfestivalen 2009

Jag längtar.
Mönsterås är i vanliga fall inte så mycket att länga till, det finns inget att göra och man vill bara smita iväg till Kalmar. Men på våren och sommaren så är det en mysig liten håla, allt vaknar till liv och man kan spendera dagarna med en fika på Lillan, på stränderna på Oknö eller genom att bara tå långa mysiga promenader i skogarna.



Så har vi då Bluesfestivalen. Dagarna då hela kommunen samlas på Storgatan, det kommer folk både från när och fjärran, folk från andra länder och alla deltar i en hejdundrande fest.
Musik spelas på gator och torg, man sitter i kyrkparken på en filt, steker i solen, dricker och öl bara mår bra. Någon springer iväg till Rhodos för att införskaffa pizza och sedan njuter man av den godaste pizzan i Sverige. Borta bra men hemma bäst?

I år så tar jag, T, Karin och Jenny en bil ifrån Norrköping för att ta oss ner till folkfesten. Vi åker på fredagen eller tidigt på lördagen och när vi anläder så blir det till att träffa alla gamla rävar, alla älskade vänner och se hur mycket som har hänt i "staden" sedan man sist var hemma.

Nu satsar jag på att fixa uppgiften vi har i skolan samt att klara tentan och sedan är det bara till att peppa inför den blueshelgen.


2007 stod jag själv på scen på Bluesfestivalen.

gårdagens tävling

Halv sex stod vi på gårdsplanen, de lastade hästen och vi begav oss mot färjan. Väl framme vid färjan så står vi och väntar ett tag innan vi inser att det inte gick någon vid sex, den första skulle avgå vid sju. Vi skyllde på Lasse och fick istället köra en omväg via Norrköping för att komma till tävlingen.
Framme på tävlingsplatsen var vi hursom i väldigt god tid men trots detta så sprang tiden iväg och plötsligt var det dags för veterinärkontroll och start. Lasse red iväg och vi hoppade in i bilen och försökte ta oss fram till första groom-platsen. Insåg snabbt att det inte kan vara lätt att vara ensam groom, läsa kartan och köra samtidigt, ge häst vatten och mat, badda hästen samt se till att ryttaren får det han/hon behöver.
Tiden rusade iväg och jag hade fruktansvärt trevligt i solen, omringad av hästar och bra folk.
Vi fick i oss lite mat innan Lasse kom in för veterinärkontroll samt vila och mat och sedan körde det igång igen.

Allt som allt slutade det med att Lasse och Lurifax kom sist, men det var å andra sidan Lurifax första tävling och även att ingen trodde att han skulle klara den tredje och sista veterinärkontrollen, som sker efter det att deltagarna kommit i mål, så blev han godkänd och det var därmed en felfri första ritt på fem mil.
Hastigheten för dessa två landade på medel 10,4km/h och ritten tog 4h och 48min.

Jag blev väldigt sugen på att prova själv en gång faktiskt, och nu är jag om möjligt ännu mer peppad på att ta upp ridningen igen. På onsdag ska vi ut och prata om allt samt förhoppningsvis provrida. Jag håller tummarna, jag vill så väldigt gärna ha en hästsommar.

tävlings dags

Okej, tidiga morgnar i all ära men detta tar ändå priset. Klockan är just nu 04.39 och jag har varit vaken i tjugo minuter. Sitter för tillfället och tvingar i mig en macka och ett glas vatten.
Om en halvtimme så står Karin här nedanför och då ska vi bege oss mot stallet. Där är det bara till att hoppa in i nästa bil och så ska vi vidare till distanstävling, Björkviksritten om jag inte missminner mig helt.
Det här ska bli spännande och guuuuud vad gutt jag ska sova inatt sedan!

Igår hamnade jag i Vasaparken med Karin och Malin efter skolan och efter en pizza med T. Jag var hemma en vända och kom sedan tillbaka för att upptäcka att det var fler folk på filten nu. Trevlig stund i solen och dagen avslutades i folkparken och en liten stund på Wärldens.
Hade väldigt trevligt men jag borde nog egentligen gått och lagt mig vid åtta. Dock så kunde jag ju självklart inte somna innan tolv bara för att jag verkligen behövde det.

jag älskar att...

Godmorgon! Ännu en dag då jag kliver ur sängen vid åtta, så fruktansvärt skönt.
Jag älskar att gå upp tidigt och dricka morgonte i det tidiga solskenet, som förvisso lyser genom fönstret men ändå.
Jag älskar att känna gruskorna i ögonen och få ställa mig i en varm dusch för att vakna till.
Jag älskar att störa mig på att jag inte ser ett skit på datorn då solen skiner rakt in.
Jag älskar att tjuvkika på min man som ser helt bedårande söt ut där han sitter och kisar och gnuggar sig i ögonen för att vakna till liv.

Morgnar är helt klart det bästa delen av dagen och man hinner med så mycket mer under dagarna om man bara kliver ur sängen någon timme tidigare. Så upp och hoppa era lathögar, det är solsken ute idag!


riktigt så vacker är kanske inte soluppgången här.
men man kan ju få drömma sig bort till fjärran länder...

syltkakor



Första gången i mitt liv som jag bakar syltkakor.
Degen var väldigt lätt att göra och jag följde Rebeccas recept, tack för en kanonblogg gumman, du har en massvis med bra tips! Keep up the good work!

Jag citerar henne rakt av när det gäller receptet då jag följde det till fullo, förutom sylten då det fick bli drottningsylt som råkade finnas i kylen.
 "Jag brukar höfta lite, men på ett ungefär så behöver du:
6 dl mjöl 1 dl socker (något mindre om du använder fruktsocker)
150-200 gram smör
ett litet mått äkta vaniljpulver
några matskedar vatten sylt eller gelé av något slag, jag valde hemgjord jordgubbssylt

Låt smöret bli rumsvarmt så blir det mer lättarbetat, smält det inte!
Om degen blir kletig kan du lägga den svalt en halvtimme.
Rulla sedan degen och skär centimetertjocka skivor.
Tryck ett litet hål i varje kaka med fingret och klicka dit sylten. och så skjuts in i ugnen, 175° i ca 10 minuter, sen rakt ner i magen såklart!"

Dock så råkade jag göra för stora "hål" så jag såg nyss att allt rann ut i ungen, men man lär av sina misstag! Får hålla tummarna för att de blev goda i alla fall, det är ju huvudsaken.
Så ett tips till alla som får för sig att göra syltkakor, gör ett mindre men djupare hål och inte så stort och "grunt" (kom verkligen inte på ett bättre ord) som jag gjorde, då kanske ni får ha kvar sylten i kakorna och inte på bakplåtspappret.



Hoppas det var okej att jag snodde lite från din blogg Rebecca, annars får du hojta till så tar jag bort detta!

kladdigt

Sitter och väntar på kladdkakan som växer i ugnen just nu, tio minuter till kanske något mer och sedan ska den slinka ner i våra magar.
Jag har pluggat en hel del faktiskt, inte mycket kvar i pedagogikboken nu, känns väldigt skönt. Karin fick en del plugg gjort hon med och sedan kom en trött Jenny över så nu har vi bakat och mest bara pratat.

Ikväll är det Lie to me och jag ska tillbringa hela kvällen med att gosa med T, sådetså.

förmiddagen

Tog mig upp ur sängen kvart över åtta, fixade frukost och vid tio i tio var jag på gymmet.
22 minuter på löpbandet och 23 minuter på crosstrainern. Vet inte riktigt varför det blev så udda tider men målet var att träna i 45 minuter och det genomförde jag. Känner att jag inte är helt frisk än, hostar och har mig men jag orkar inte vänta med träningen längre. Det var väldigt skönt att få röra på sig så det får bli ett pass imorgon också.

Nu har jag duschat och snott Ts byxor, håller på att göra makaroner då han kommer hem på lunch om någon minut. Det finns tyvärr inget att ha till makaronerna mer än ketchup, men det får väl duga.

Ska hem till Karin i eftermiddag och plugga är tanken, hon lovade att bjuda på smoothies så jag håller tummarna!

fattigt

Fattig frukost, men ändå god. En extrem-macka med laktossmör, gröna vindruvor och grönt ekologiskt te med fläder och äpple.



Det blev en fika på Soda igårkväll med Karin, T och Jenny. Jag firade att det gick så bra med medryttaregrejen med en kladdkaka som faktiskt var gudomligt god. Mackorna på Soda kan jag inte alls rekomendera däremot. De är dyra och de är jättesmå. För 55kr så tycker jag iaf att man ska kunna bli lite mätt, men icke. Har testat två olika och jag blev i stort sett missnöjd båda gångerna.
Idag ska jag ägna dagen åt att försöka få tag i PRO i Linköping samt att plugga inför tentan. Funderade på att gå och träna ett tag med, men jag håller på att hosta lungorna ur mig så jag misstänker att det inte är någon superbra idé.

helgen

Adam och Robin kom för att hälsa på mig och T i fredags, från Kalmar. De skulle stanna över natten och eftersom att T var iväg och repade så fick jag möta upp dem för att hitta parkering och liknande.
När T kommer hem så knallar vi iväg till bilen för att Robin lyckades glömma sin dricka där. Vi tog en liten omväg och när vi kommer tillbaka in i lägenheten och jag vandrar ut i köket för att kolla vad T ställt i kylskåpet som han varit hemlig om hela dagen så står det tre finklädda flickor i mitt kök! :O
Karin, Malin och Hannele står i klänningar och skriker surprise till mig. T hade ordnat ett litet överraskningsparty till mig! <3
Jag fick vin och bål (vilket vat hemligheten som stod i kylen) och krånglade mig i en klänning för att vara lite fin även jag. Vi satt här och förfestade innan vi begav oss till Svea i några timmar.
En mycket lyckad kväll, även att varken Svea eller klänningar egentligen är my cup of tea såattsäga. Jag hade väldigt roligt så tack flickor och tack T!








Igår, lördags, så begav sig pojkarna hem så jag och T tog med oss pizza ut till Karin. Jag och Karin låg på en filt i solen och sedan spenderade vi dagen med att ta hand om lilla Linnea, titta på TV och åka rutschkana.
Tog oss till vår lägenhet för popcorn och Robinson tillsammans med Malin. Jag packade ner lite kläder i en väska och jag och Karin begav oss hem till henne för att sova och vara utvilade för denna dag.

Idag har jag och Karin varit ute på landet och kikat på hästar. På lördag följer vi med som skötare på en distanstävling och veckan efter det så ska vi provrida och ge det lite tid innan vi verkligen spikar om vi ska vara medryttare samt skötare på tävlingar. Jag hade pirr i magen hela vägen och vid varje 70-skylt så skrek jag till lite av glädje och undrade om det var där vi skulle svänga in. Hästarna var hur mysiga som helst, vädret kanon, ägarna och tjejen som hjälper till verkade väldigt trevliga och jag borrade in hela näsan i pälsarna. Å gud vad jag saknat hästarna. Den här veckan kommer jag inte kunna sova en blund.
Problemet är nu bara att jag måste få upp mina ridskor, hjälm osv hit tills på lördag samt att jag måste finna ett par ridbyxor då mina tydligen inte finns kvar.

Vårtävling från TeFrossa



En av mina favoritbloggar har nu en vårtävlig där man kan vinna te, en väldigt vacker tekopp samt ett doftljus, det som bilden över visa.
Självfallet så är det ju TeFrossa, som jag så många gånger innan skrivit och tipsat om, som lottar ut teet. Eller ja, ägaren av butiken som också är den som driver den mysiga bloggen.

Bloggen finner ni här, följ den gärna och bli tipsade om en massa goda teer och annat smått och gått i livet!
Var med och tävla eller gå in på hemsidan för att plocka hem lite nytt till våren. Vad kan egentligen bli bättre än att sitta ute i solen med en god bok och en god kopp te i handen? När vårregnet strilar utanför fönstret kan man istället tända ljusen och njuta av en kopp inomhus.

Själv ska jag gå och göra iordning en kopp Ladie's Night nu.
"Vitt te med inslag av Sencha. Smaksatt med jordgubbe, champagne, mango, lakrits och mirabelle-plommon. Dekorerat med jordgubbsbitar, malva och kamomill."

dömda

The Pirate Bay dömda

Gottfrid Svartholm Varg och Peter Sunde från The Pirate Bay. Bild tagen från DN.

Idag föll domen, ett års fängelse och så ska de betala 30 miljoner i skadestånd.
Ett fint litet straff det hela, det var väl inte så farligt detta? Pöh! Jag skäms för Sverige just nu faktiskt, det känns som att de som sitter med makten i sina händer inte vill annat än att apa efter USA samtidigt som de inte gör mycket annat än att kasta skit på detta land. Dubbelmoral är Sveriges moral?
Ett år och 30 miljoner, för 20 låtar, nio filmer och fyra spel. Det låter inte rimligt någonstans i mina öron. Nejnej, det är klart att det inte rör sig om att låtarna bara blivit nerladdade en gång men still. Jag har svårt att begripa detta missöde.

Valet är nu inte vidare svår, det har det väl förvisso inte varit innan heller men. I juni går rösten till The Pirate Bay, utan att man behöver ligga sömnlös över det sen, valet är som sagt enkelt.

beslutsångest



Ja, bakgrunden är ny igen. Jag har beslutsångest när det gäller allt, även bloggen. Löligt, javisst.
Ska bege mig till skolan snart för gruppmöte och därefter tar jag och inleder min helg på det bästa av alla vis, med träning.

Jag hoppas att solen skiner i Linköping också.

hästsommar?

När vi åkte hem ifrån Mönsterås i söndags så kunde jag inte hålla tillbaka det där suget i magen varenda gång jag såg en häst i en hage. Vår och hästar, kan det bli bättre liksom? Jag har insett att jag saknar hästarna och ridningen så fruktansvärt mycket och idag när jag satt på Café Soda med Karin så sa hon mig precis samma sak.
Vi hann inte mycket mer än att börja spekulera om att vi kanske någon dag skulle ta oss råd och hyra/låna oss varsin häst för en mysig tur innan vi kollade på blocket och hittade den bästa anonsen ever!
En tjej strax utanför Norrköping söker en eller två medryttare till sina fyra hästar. Man ska kunna hjälpa till 2-7 ggr i veckan samt hjälpa till vid en tävlig en lördag i månaden. Vi blev eld och lågor, åkte hem till Karin och ringde upp denna tjej.
Lämnade ett medelande på telefonsvararen och strax därefter så ringde hon upp oss. På söndag åker vi dit för att prata lite mer med henne om det hela, visa upp oss själva och förhoppningsvis, FÖRHOPPNINGSVIS så resulterar det i att vi sedan kan skryta med titeln medryttare till två araber och två varmblod. Vi får då tillgång till i princip allt, köra och rida, träna, hoppa och rida dressyr och självklart till skogsritter.
Jag är eld och lågor och går inte detta vägen så kommer jag gråta blod och sedan leta vidare efter nästa människa som söker medryttare.
Håll tummarna för oss vid klockan 13.00 på söndag!

Nu ska jag krypa ner bredvid T i sängen och drömma om lukten av häst.

torsdag.

Tog mig upp vid halv åtta idag. Åt frukost och befann mig sedan på gymmet vid nio. Joggade i en halvtimme, höll på att dö de sista minutrarna och det slutade på 4,15km. Jag som brukar klara 5km på mindre än en halvtimme i vanliga fall, vad är det här?!
Känner att jag inte är helt helt frisk än, så det får vara mjuk träning hela veckan, bättre än inget vågar jag påstå med facit i hand. Jag känner mig redan lugnare och mer harmonisk, för att låta lite extra fjantig, och detta efter bra tre dagars träning. Träningen är mitt lyckorus.

Har druckit soppa och slängt i mig några mackor nu, ska snart gå bort till stationen för att ta mig mot Linköping och träffa gruppen i några timmar. Sedan ska jag förhoppningsvis träffa Karin och bara trivas i vårsolen.

I övrigt så är det snart helg igen och än så länge så ser det ut som att jag är ledig imorgon. Eller ledig och ledig, men jag verkar inte behöva ta mig in till skolan i alla fall.

påsken -09



Jag och T beställde biljetter i sista minuten, dock utan att kunna beställa sista minuten biljetter vilket gjorde att priset steg upp mot skyarna. Jag tackar mamma och pappa som betalade min biljett så att jag kunde komma hem!
Vi hamnade i Mönsterås 13.45 på långfredagen och det var i stort sett bara hem till T och vända innan vi skulle på middag hos hans mormor och morfar. Massa god mat och när magen var som störst så knallade vi hem till mina föräldrar där de hade främmande. Vi fick välkomsdrinkar, ännu mer mat, massa vin och trevligt sällskap. Mötte upp Patrik därefter och vi tog oss en promenag genom samhällen och konstaterade lugnt att inte ett dugg hade förändrats. Allt såg precis lika dant ut som sist.
Lördagen spenderade jag med min familj ute hos farmor och farfar. Vi åt grekisk pyttipanna, tog en promenad för att hälsa på den lilla vovven med tillhörande matte och husse och bara njöt av vädret.
Kvällen bjöd sedan på förfest i Oscars nya lya, i stort sett varenda pojk som jag saknat var närvarande. Det var många pluspoäng. Vi tog oss till KM där vi träffade på många bekanta ansikten, en riktigt rolig kväll med andra ord!
Söndagen var en lung dag, vi tittade på film, läste, åt pizza och sedan satte vi oss på bussen för att ta oss tillbaka hem.

Påsken det här året var nog faktiskt den bästa påsken jag har haft i hela mitt liv. Jag slapp den fördömda påskmaten, som för min del inte skiljer sig ett skvatt ifrån julmaten. Jag kom väldigt bra överens med familjen och fick träffa farmor och farfar. Jag fick träffa killarna samt Lisa, Maddi och Tor. Okej, Tor är förvisso en kille men jag räknar dock inte in honom bland killarna så han får stå med tjejerna. Jag fick leka i någon timme med en ursöt och över aktiv liten Laban och ja, det var en underbar helg hemma i solen.

vilan är över, tack och lov.

Efter nästan en månads vila, pga sjukdom, så har jag nu kommit igång med träningen igen. Mjukstartar dock så igår simmade jag i 45min och idag joggade jag 25min och tränade armar i 45min. Skönt att känna att man får använda kroppen igen, nu slipper jag ha abstinens och vara grinig och jävlig.
Igår var det tvättdags så i fem timmar kämpade jag med tvätten. Mellan varven så gjorde jag lunch till mig och T som kom hem från jobbet för att äta, pluggade och stökade runt.
Idag har jag flyttat in skrivbordet till sovrummet, vi ska börja renovera lilla rummet till helgen tänkte vi så det är tomt där inne nu, nästan i alla fall, det ligger lite bråte på golvet och kattlådorna står kvar. Har lagat mat till mig och T idag med, tränat som sagt och hunnit handla på Ica. Nu finns det återigen en massa frukt i kylen, mums. Släpade med T ut på en halvtimmes promenad i kvällssolen nyss också, riktigt skönt var det.

Funderar på om jag ska kila ner till affären och unna mig en bit choklad, det är ju Lie to me ikväll.
Ska försöka få tag på bilder från påskhelgen också, hade en jättefin helg med både släkt och vänner. Kan uppdatera er på den när jag fått tag i bilderna.

home, sweet home


Tog mig en promenad längs strömmen igårkväll, i solen.
Så fort jag gick snabbt så var jag nära att falla in i joggande/springande takt och med fel skor, en förkylning som hette duga och inte alls den tanken så blev jag bara irriterad på mig själv hela tiden. På söndag är det tre veckor sedan jag tränade ordentligt sist, allt tack vare en stukad fot och en förkylning som inte vill ge med sig.
Avslutade sedan kvällen med Numb3rs och smoothie tillsammans med T, mycket fint.



Idag åker jag och T hursom hem till Småland. Bussen går om en timme ungefär. Ska bli skönt att komma hem och få en massa mat i magen, är fruktansvärt trött på makaroner och köttbullar just nu faktiskt, har inte råd med så mkt annat.

tidsfördriv

1. Pratar du fortfarande med personen du kysste första gången?
Nej, träffar aldrig personen i fråga.
2. Har du sett din bästa vän gråta?
Antagligen, beror väl på vem man ser som min bästa vän kanske.
3. Vad åt du senast?
Torr macka med ost och gurka, smöret är slut.
4. Har du fått någon komplimang idag?
Nixpix
5. Har du varit med i en rättegång?
Nej
6. Är du polare med grannarna?
Jag har typ sett och hälsat på killen två ggr så polare skulle jag nog inte vilja påstå.
7. Vilka länder har du bott i?
Bara Sverige
8. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Igår, med Malin till Karin.
9. Har du haft en stalker?
Ja, tyvärr.
10. Minns du dina/din musiklärares namn?
Faktiskt :)
11. Hur bra är din syn?
Ska iväg och testa den om en halvtimme.
12. Var är dina syskon just nu?
Min bror sitter antagligen framför datorn i sitt rum i Mönsterås.
13. Vad var den senaste drömmen som du minns?
Oj, den innehöll ett bra band, sex och lyxsviter på hotel.
14. Vem ringde dig senast?
Mamma, som vanligt.
15. Vilken tid gick du upp imorse?
Kvart i nio
16. Vad ska du göra i helgen?
Åka hem till föräldrarna samt Ts föräldrar. Kanske ta en utekväll i Kalmar också.
17. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
En massa om skolan typ. Har jag för mig, orkar inte kolla.
18. Vem är den senaste kändisen du tog på?
haha, inte en aning faktiskt.
19. Vad finns i din bakficka?
luft
20. Vad gjorde du klockan 2 inatt?
sov som en stock
21. Vad är det första du gör på morgonen?
Flyttar på Meche som ligger på mig, så att jag kan kliva ur sängen.
22. Vad ska du göra efter det här?
Bege mig till optikern för att kolla om jag behöver läsglasögon. >_<

regn i sinnet.

Jaha, jag hade tänkt att jag skulle unna mig en morgonpromenad innan jag ska iväg till optikern, men icke. Det regnar som
fan ute och min näsa rinner i ungefär samma takt. Trevligt.
Imorgon åker jag och T hem till Småland över helgen hursom. Gratis mat, hostmediciner och att träffa kompisarna lockar. Mamma betalar resan, annars hade jag inte haft råd alls, alla pengar är nämligen slut redan.

Det ser ut att vankas utgång på lördag, lär dock bli en lugn utgång för min del. Pengarna finns inte där och förkylningen lär väl tyvärr inte ha gått över genom ett mirakel tills dess.
Nehe, om man skulle gå och sola för sin sista tjuga. Har torra fläckar på armarna som jag vill bli av med. Sedan är det dusch och optikern. Nu måste jag nog gosa lite med Stacia som ligger i mitt knä och kurrar samt sätter klorna i låret på mig när jag inte klappar henne.

no ordinary love

Efter solen så pluggade jag i någon timme innan jag följde med Jenny och Karin hem.
Fick kanongod mat i form av Spagetti och köttfärssås, T kom och vi åkte och hyrde film. Åt glass och såg på House innan vi såg film.
Tanken var att vi skulle se Flickaren i källaren. Sämst film, hon bodde inte ens i en källare utan högst upp i huset vafan. Apatisk filmupplevelse beskrev T det hela som, jag kan inte annat än att hålla med. Vi hoppade till slutet och insåg att inte ens slutet var bra.
Det fick bli Juno istället. Har sett filmen en gång innan men den är värd att se flera gånger faktiskt, bra film.

Idag är jag halvdöd, blöder näsblod och hostar lungorna i kroppen. Skulle egentligen lämna ett personligt brev till en firma angående sommarjobb, men hon sa att det gick lika bra att skicka det så det tänker jag allt göra. Är så fruktansvärt irriterad på att jag aldrig blir frisk, jag har inte tränat på en halv månad pga denna jävla förkylning och detta leder till ett humör jag inte ens själv vill veta av. Lättretlig, gnällig, bitter, arg, sur och irriterad på precis allt. Meh! Gör mig frisk.

picknick


Det blev picknick i strömsparken idag, i solen och i sällskap av vackra vänner.
Linnea livade upp oss alla och jag älskar att ungen faktiskt skrattar åt mig när jag gör fula miner. Vanligtvis så gråter eller skriker småbarn när de kommer förnära, jag kanske luktar konstigt?
Vi åt minibaguetter, drack saft, spelade kort och lekte med fisungen. T var osocial och läste hela tiden, men det gör inget, jag gillar att han faktiskt följer med ut då och då, även att han kanske hellre sitter hemma och spelar.

 

guld och vitaminer

Idag ringde jag och väckte Jenny, Karin var faktiskt redan vaken. Vi satt och fikade i solen i timmar innan jag begav mig mot skolan. Broadway var vårt första stopp, när solen försvann därifrån så hamnade vi på Fräcka Frökens och där var det allt varmt och skönt! Lite kvalitétstid med flickorna, prat om allt mellan himmel och jord och så bra väder på det. Mycket bättre kan det nog faktiskt inte bli.
Idag har nog nästan varenda människa varit ute i solen, tagit promenader, fikat, solat eller påtat i trädgården. Våren är här nu och jag älskar det.
Imorgon ska vi ha picknick i solen, vatten och mackor får det bli. Sällskapet väger dock upp den tråkiga picknick-korgen. Hoppas nu bara att vädergudarna inte ger oss fingret och bestämmer sig för att hälla vatten på oss istället för att ge oss en massa nyttiga d-vitaminer.

Karin och Jenny.
dessa två flickor är guld värda <3

ABSTINENS

Har tittat en massa på Numb3ers med T idag, pluggat och gjort inget alls. Tog mig en kvällspromenad på 40minuter strax innan åtta, var skönt att få lite frisk luft och rensa huvudet lite.
Skälvklart så var det ju dock hur många som helst som var ute och sprang i den sköna kvällsluften. Jag kommer snart att bli tokig och dum i huvudet av tränings-abstinens, på riktigt.

I skrivande stund så sitter T och Sand och tittar på klipp på youtube, annars ägnar vi söndagskvällen åt filmen på fyran, vaddennuheter.

I övrigt så har jag fått ett dumt mål på hjärnan som jag skulle vilja nå tills dess att jag fyller 20.

underhållning


sjukt gnälligt

Nässprayet ger mig näsblod, huvudet är tungt och varenda led i kroppen gör ont. Jag bara avskyr att vara sjuk.
Försöker att plugga men det går verkligen inte särskillt bra. Får ont i huvudet efter bara några sidor och vill mest bara krypa ner under täcket för att sova och tycka synd om mig själv.
Får se hur jag gör med tentan faktiskt, mår jag såhär på tisdag också så kommer jag avanmäla mig från den. Kommer inte palla med att sitta i flera timmar och försöka komma ihåg saker som jag inte riktigt kan. Omtentan är inte förrän i maj, tills dess ska jag väl ha hunnit bli frisk och läst ut psykologiboken tycker jag.

Eftersom jag fortfarande är sjuk så forstätter träningen att skrika med sin frånvaro, det känns fruktansvärt kasst och jag är rastlös till tusen inombords. Kroppen är mest bara seg och dör lite så fort jag tänker på att springa känns det som.

090404

Fredagen började med feber men slutade med fest hemma hos Jenny. Hon blev glad över den enarmade-banditen som hon fick av mig och T. Med tillhörande dricka i, motsvarande en halv sjuttis. Jag hade en helt okej tid men vi drog oss hemåt när alla begav sig ut till Hugos.
Jag var svintrött och lyckades somna i soffan, blev väkt vid halv fem av Stacia som stod och kloade på mig. Begav mig mot sängen och fick kämpa ett tag för att få tillbaka min kudde som T hade i ett stenhårt grepp.



Idag har jag och T haft lunch-picknick i solen och mest bara gjort inget alls. Borde ha pluggat väldigt mycket mer men det lockar inte det minsta när solen strålar utanför. Ska försöka få lite gjort nu iaf. Hursom så är väl omtentor en väldigt bra sak har jag hört.
Det vankas tydligen Robinson med gurka, morötter och dipp här ikväll också. Hoppas att alla flickor kommer så att det åtminstonde finns någon att prata med under tiden. Robinson är nämligen inte det bästa jag vet såattsäga.

solskenspromenad



Seminarium 08-10, detta gjorde att jag ställde mig i duschen vid klockan sex imorse. Ingen höjdare, men jag vaknade hursom. Kommer till seminariumet och rösten vill inte, inte alls. Får i mig några halstabletter och sedan kan jag harkla fram lite meningar.
Kom hem tidigt och tänkte gå och lägga mig ett tag, blev inte riktigt så. Städade lägenheten, diskade, tömde kattlådorna och plockade undan. Sedan tvingade jag med T ut på en promenad runt strömmen på en och en halv timme i vårsolen.



Har pluggat tre timmar i kväll i alla fall, imorgon måste jag bli kvar i skolan efter föreläsningen för att plugga, så att jag får lite gjort. Måste också ringa till en optiker då jag misstänker att jag kanske behöver läsglasögon. Får så ont i huvudet av att sitta och läsa och det blir bättre om jag blundar med ena ögat, dum grej.

För tillfället rullar debatt på tvn här. T envisas med att se skiten, jag blir mest bara irriterad på att alla ska prata i mun på varandra och byta åsikter konstant.



vårigt



Kanonväder idag! Våren är kanske påväg på riktigt nu?

Åkte till skolan så att jag var där vid två, tanken var att jag skulle plugga en massa, icke. Jag och Johanna hittade en plats i solen vid en husvägg, vindstilla och helt underbart skönt. Där blev vi sittandes i två timmar ungefär, innan vi begav oss in mot centrum för att möta upp Cissi och Josefin. Käkade på Steve´s och sedan hamnade vi i Sveriges sämsta biosalong. Seriöst. Vi fick platser på andra raden och man såg inte skärmen när man tittade rakt fram då den satt så högt upp, nackspärr. Flyttade bak en rad och det gjorde en enorm skillnad.
Vi såg Slumdog Millionaire - kanonbra film! Sorglig, hemsk, rolig och väldigt bra.

Nu ska jag krypa till sängs, har seminarium vid åtta imorgon så jag måste upp innan sex, huga. Hoppas vädret håller i sig imorgon också!


RSS 2.0