vackra ting

Jag vill så fruktansvärt gärna ha ett eget torp. Ett idylliskt litet torp, när en sjö och med vacker skog och vackra ängar runt om. Ett gammaldags torp som jag sedan skulle få inreda i sin rätta tidsanda. Vitt, blommigt och med mörkt trä.
Köket skulle vara en oas och man skulle längta till att få gå in där för att laga mat, baka bröd och bullar. Med sina småblommiga tapeter, ljusa luckor, ett mörkt träbord med en kökssoffa på ena sidan. Små söta burkar med innehåll som man i ett kök inte kan klara sig utan. Kryddväxter på en hylla och sprudlande blommor i fönstret.
Nästa gång jag/vi flyttar tror jag allt att jag ska försöka inreda mitt kök i äkta torpanda.


affärer i samma anda som denna får mig att bli knäsvag och min plånbok att bli tunnare.


Om det är någon som gillar temat så kan jag föreslå lite olika bloggar som behandlar just inredning och liknande.
Först måste jag då bara tipsa om min vackra kompis Rebeccas blogg http://hallonsemla.devote.se/ som kanske inte direkt handlar om inredning men den berör ämnet och är så mysig att man blir glad i magen varje gång det dyker upp ett nytt inlägg.
Sen har vi ju lite mer inredningsbloggar som jag ständigt drömmer mig bort i: http://mylittlehomeinredning.blogspot.com/ och http://iminvackravarld.blogspot.com/. Trevlig läsning!


yrväder

Dålig natt, gick som sagt igenom garderoben istället för att sova. Upp tidigt och iväg till skolan för en fruktansvärt luddig föreläsning. Filosofilärare är inte de bästa lärarna på att förklara saker, inte alls faktiskt.
Hem och en veva bort till badet och sedan gjorde jag mig iordning, lagade mat och tog tåget till Linköping en timme för tidigt. Efter en timmes väntan på stationen så kom Johanna skrattandes emot mig och vi tog oss till torget där det var uppsamling. Vidare mot CityBowl där det var dags för neonbowling. Inga bra resultat för min del men timmen var trevlig och ölen var god. Vi beslutade också att det är dags för att fixa ihop en tjejkväll snart och jag ser fram emot den oerhört mycket.
Nu har jag ätit kvälls/natt macka, sitter och dricker te och ska ladda mot sängen. Tvätt 7-12, gympa 8-8.45 och därefter sova och plugg som gäller imorgon.
Idag har inte mitt huvud fungerat alls, jag hänger inte med och jag kan inte ens se rätt tid på klockan, jag behöver verkligen få sova ut ordentligt.
Inatt kommer T hem så nu slipper jag sova ensam ett tag framöver. <3


Kvällens kärlek är en av de stora kärlekarna.

insomnia

Jag finner ingen ro, jag ligger bara och vrider och vänder på mig. Sömnlösheten är nu fakta och jag skulle verkligen behöva träna ordentligt om dagarna igen, så att jag faktiskt är trött framåt kvällen.
Nu har jag rensat ur min garderob, läst ett tag och suttit framför datorn ännu mer. Ska ge upp nu och återvända till sängen för att vrida och vända på mig i några timmar till.
Det är tidig skola imorgon så jag har inte ens en sovmorgon att luta mig på. Fan.

pasta

Det finns anledningar till att tveka på skolmaten, minst sagt. Det är nästan tur att man inte får skolmat på högskolan utan får laga allt själv.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4281421.ab

Te Frossa

Natten var sömnlös och katterna var allt annat än mysiga. Jag var bökig och när jag rörde på valfri kroppsdel under täcket så hade jag en katt där som skulle leka och bitas. De jagade varande, inte bara i rummet utan även i och över sängen, de lekte med alla leksaker som kunde låta och de försökte välta varenda stol i köket. Grannen spelade musik som jag bara hörde basen av och jag var mest bara allmänt sur för att jag inte kunde sova.

Skoldagen var rätt fin, tack vare en sovmorgon så var jag vaken och hängde med på föreläsningen, vilket jag har känslan av att jag behövde. Fixade liu-kortet och jag ser minst sagt ut som om jag sover på kortet, men det speglade nog min dåvarande känsla.
Väl hemma har jag ätit, avbokat kvällens träning och tagit en lång dusch där jag även gav mitt hår en inpackning och nu håller jag tummarna för att det hjälpte. Ikväll ska jag prova en mängd olika teer samt läsa lite och bara ta det lugnt.

Fick hem ett mycket fint paket från tefrossa idag. Sex olika sorters te landade i min brevlåda, fem gröna och ett vitt, tillsammans med en chokladkaka som jag fick som tack för att jag handlade av henne. Sådanna små handlingar är guld värda och man känner sig fruktansvärt uppskattad även att det inte handlar om några dyra saker och bara en liten lapp med ett tack på.



Just nu dricker jag Grön njutning, ett grönt te med hallon björnbär och vanilj. Det klassiska hopprullade gröna teet ligger som bas och det inte bara doftar himmelsk utan det smakar även fantastiskt gott. Lite syrlig men samtidigt väldigt söt smak.

volcano

Damien Rice - Volcano

Don't hold yourself like that
cause You'll hurt your knees
well I kissed your mouth, and back
But that's all I need
Don't build your world around
Volcanoes melt you down

And What I am to you is not real
What I am to you, you do not need
What I am to you is not what you mean to me
You give me miles and miles of mountains
And I'll ask for the sea

Don't throw yourself like that
In front of me
I kissed your mouth, your back
Is that all you need?
Don't drag my love around Volcanoes melt me down

What I am to you is not real
What I am to you, you do not need
What I am to you is not what you mean to me
You give me miles and miles of mountains
And I'll ask
What I give to you is just what I'm going through
This is nothing new, no, no just another phase of finding
what I really need is what makes me bleed
But like a new disease, Lord, she's still too young to treat
Volcanoes melt you down
She's still too young
...what iam to you you do not need is not real...
I kissed your mouth
You do not need me

hälsosam

Poweryogan gick fint och jag börjar nu komma in lite mer i det och har lite bättre förståelse för hur man ska göra och stå i de olika positionerna. Jag saknar dock den "vanliga träningen", ett pass på crosstrainern, springa lite och köra gärnet på steppmaskinen de sista minutrarna. Men på lördag är det nyinvigning av gymet, med nya motions- och styrketräningsmaskiner. Tills dess så får det vara gruppträning som gäller, imorgon är det flowin som står på kvällens schema.
Väl hemma efter dagens pass så gjorde jag iordning mörkt bröd med sallad, ost, groddar och gurka. En massa vatten att dricka och en kopp vitt te. <3

Nu ska jag göra mig en kopp te till och sätta mig att läsa till dess att jag ska krypa ner i sängen. Har lite kvar i pluggväg att läsa och sedan är det Isabel Allende som får avsluta min kväll.
Hoppas du har haft en givande och trevlig tisdag. Imorgon är det en ny dag och därmed nya tag som gäller, en dag närmare helgen är det också, så misströsta inte!


paradis

Jag vill åka bort med min älskade till ett varmt paradis, leva på kärlek och frukt, njuta av livet och få bara få en välbehövlig paus från Sverige.

en hängmatta i skuggan och en paraply drink i handen..


jag har nyss ätit lunch, men hungrig blir jag av bilden i alla fall.

tosselinda

Ensamheten gör mig galen.
Nu ska jag ha mer te och sedan ska jag gå igenom lite anteckningar från dagens föreläsning innan jag sätter mig för att läsa i Inés min själs älskade.


godnatt

Läst färdigt det som skulle läsas, i den ena boken, tills imorgon. Nu går ögonen i kors och det är därmed dags att sova.
Kvällen har förutom läsningen ägnats åt Sopor Aeternus. Det är kärlek och jag kommer aldrig att kunna förstå varför jag inte började lyssna tidigare än vad jag gjorde.


poweryoga

Nu har jag testat på poweryoga och jag är helt fast. Jag blev fast redan innan passet börjat. Det var nedsläckt i lokalen, ljus tända och behaglig musik på i bakgrunden. Hela rummet spred lugn.
Jag vill köpa en massa böcker om det och börja utöva det hemma, jag vill ta fler gruppträningar och jag vill lära mig mycket mer.
Jag kommer defenitivt att gå på fler gruppträningar och när ekonomin tillåter så kommer jag säkert att också köpa mig eget material.
Hela min kropp känns behagligare och jag känner mig utvilad. Träningsvärken och värken i ryggen är borta för sekunden och jag är mest bara nöjd med tillvaron.

Nu ska jag ta mig en dusch, äta en massa frukt, göra en smoothie på banan, ananas och mango och därefter ska jag se om flickorna är sugna på en kopp te/kaffe/fika.


tips

Söndagsförmiddag och klockan är snart tio. T har gett sig av igen, denna gång för att vara borta tills på torsdag eller fredag. Känns oerhört ensamt och jag är verkligen helt värdelös på att vara utan honom, men det är inte så många dagar kvar nu och sedan blir han hemma i mer än en natt.
Igår såg vi till att få allt tvättat, tog och till gymet för lite styrketräning och sedan beställde vi pizza och tittade på handbollen.
Efter en lång dusch och när den sista tvätten var torr och vikt så satte vi oss för att kika på en film.
P.S. I Love You blev det. Kärlek när den är som vackrast. Det var en underbar film och den bjöd på både skratt och tårar. Se den!

Har precis ätit frukost och sitter nu och avnjuter en kopp Lyckliga stunder. Ett svart te som T köpte på Honey I'm Home i Jönköping åt mig, tillsammans med två andra sorters te. Ett friskt, gräddigt te som innehåller persika, grädde och apelsinblommor. Mycket len smak och mycket gott. Tack T.
Hemsidan är en av de mest välbesökta på min dator så att det var från just den affären han handlade var väl lite roligt.

Idag ska jag plugga och vid 16.00 är det PowerYoga som gäller för min del. Önska min stela kropp lycka till.





renovering

Idag gav skolan rätt mycket, även att jag sista delen av föreläsningen hela tiden fick stötta mig på Johanna för att hon skulle återberätta vad som nyss sagts då jag var så fruktansvärt trött. Läpparna var blåa av köld och jag ville bara hem och lägga mig under täcket egentligen. Men två timmar flöt förbi och sedan ville flickorna ha kaffe med klägg. Jag följde med och tog en kopp te och fick en trevlig stund med lite prat om både skola och annat.
Ikväll skulle jag som bekant har varit på Sangriakväll, men jag sket i det då jag var så seg och verkligen inte på humör för att pendla, gå i kylan och dricka en massa vin.
Tog mig till gymmet och tränade med Jenny i nästan en och en halv timme. De håller dock på att renovera vilket gör att det inte finns en enda konditionsmaskin kvar så det fick bli lite cykling och sedan styrketräning. Vi lyckades nog träna i stort sett varenda muskelgrupp och självklart så glöme vi stretcha efter. Jag som aldrig satt min fot därnere är nu helt seg i hela kroppen och mina muskler bara darrar när jag spänner dem, kommer bli så skönt att vakna imorgon med träningsvärk of doom.
Mina tre musketörer och Johan har varit över en stund nu ikväll. Blev mest bara slappt häng och skratt, men jag hade trevligt.

Nu har de gått och därmed så har min värld rasat och fasaden föll platt till marken. Jag avskyr att vara utan dig och svartsjukt nog så blir jag tydligen ledsen när du har roligt utan mig. Jag borde nog skaffa mig en bra hobby som går att utöva även när gymet är stängt.


nattbesök

Fredag idag, tack och lov. Jag behöver en helg för att sova ut tror jag. Är så fruktansvärt trött idag och att stiga upp idag det tilltalade mig inte det minsta. Men jag är uppe och klar, väntar på att klockan ska ticka framåt så att jag kan ta bussen till stationen och sedan bege mig mot skolan. Föreläsning 10-12 idag och sedan är det Sangriakväll vid 19.00 ikväll som jag tänkt att gå på.

T har varit hemma över natten, idag åker han till Göteborg, kommer hem imorgon och beger sig iväg på nytt igen på söndag. Det är skönt att han kommer hem lite hursom, om inte annat än bara för att få höra en annan röst än min egen i lägenheten.


torsdag

Tacopajen står i ugnen, nya lampor står i fönstrerna i köket och jag väntar på att få ta mig iväg till gymet och träna i en timme. Ska sätta mig och läsa lite i Vetenskapsteoretiska grunder nu och invänta att klockan blir halv sju så att jag kan ta ut pajen. Efter träningen ska jag bara njuta av Inés min själs älskade och vänta på att min älskade dyker upp på stationen.


böcker

Det är inte alla som uppskattar att jag gillar att läsa.




Andarnas hus

Andarnas hus av Isabel Allende
översättning Lena Anér-Melin

Det här är en sådan bok som jag önskar att jag hade kunnat läsa på orginalspråket, men min spanska är långt ifrån så pass bra att jag skulle kunna klara ut det.

Jag tycker att det var en underbar bok, den var spännande, fåfäng, romantisk, roligt och sorglig på samma gång. Det kanske inte är en bok att rekommendera till människor som har kört fast på Stephen King och vägrar att läsa andra böcker, men jag tror att vem som helst kan läsa den.
Att ta boken i händerna och försöka ta sig igenom den som "nybörjare" är kanske inte heller en hit. Språket är inte svårt men ej heller det lättaste och om man inte är van vid böcker som ofta väver in olika historier i varandra så kan det bli lite trassligt på sina ställen.

Jag tänker inte skriva en recension av denna bok, dels för att jag verkligen inte orkar sätta mig ner och ta itu med det och dels för att jag inte skulle kunna göra boken rättvisa.
Så jag säger bara, läs den!



Hur länge lever människan egentligen?
Lever hon tusen år eller ett enda?
Lever hon en vecka eller flera sekler?
Hur länge är människan död?
Vad betyder för alltid?
-Pablo Neruda

kvällsmat

Te, ananasjuice, äpple, banan och baguetter med ost samt House på TV och Andarnas hus i reklampauserna. <3



aktivitet och hälsa

Skolan idag bjöd nog allra mest på förvirring, men som vår lärare sa, poletten kommer att trilla ner så småningom. Vi skrapade lite på ytan om vad den första delkursen kommer att handla om och imorgon är det dags för den första riktiga genomgången.
Bytte lite nummer med några tjejer och vi ska försöka att ta oss i samlad trupp till flamman imorgon. Där bjuds det på jazzkväll med billig dricka och goda hamburgare tydligen. Får se om jag äter något, har väl mer eller mindre helt övergått till den vegetariska livsstilen nu. Mammas lasange är nog kanske det enda som egentligen skulle kunna hålla mig kvar på köttets sida, men jag tror att den skulle kunna bli minst lika god med qourn.

Ska ta mig en sväng till gymet för att köra ett hårdpass aerobics på crosstrainern tänkte jag. Man mår så fint efter ett sånt  pass plus att det är rätt mycket variation i det så man hinner aldrig riktigt få tråkigt, fast tråkigt har jag väl kanske aldrig tyckt att det är att träna i och för sig.


Blev antagen till en kurs till, utöver beteendevetenskapen och fick hem papper om den idag. Har inte riktigt hunnit sätta
mig in i den men jag är lite sugen på att läsa den också. Fysisk aktivitet och hälsa, 7,5 hp. En kvällskurs på kvartsfart vilket gör att det bara handlar om måndagskvällarna och den sträcker sig över en termin. Får kika närmare på den sedan, har tills på måndag på mig att bestämma om jag ska gå.

Nu ska jag pysa till gymet, sen är det jag och sista biten i boken som gäller ikväll.

måndag

Vackra bilder gör mig glad när regnet piskar mot rutorna.


sverige - sydkorea

Slutade 31-25, jag är nöjd. Skulle väl egentligen kunna och sitta gnälla ett bra tag över domarna, spelet i andra halvlek osv men jag tänker inte göra det då det känns lite onödigt, vi vann ju. Vad mer kan jag begära?
Har suttit och rapporterat hela matchen till T via sms, och skrikit åt tvn. Vi skulle behöva en större, man ser knappt siffrorna på denna.

Nu ska jag sätta mig och läsa ett tag till innan det är dags för att krypa till sängs. Imorgon ska jag hinna med att träna innan jag beger mig mot Linköping för att hitta till universitetet och rätt sal för upprop. Om jag hinner så ska jag ta mig till City Gross under dagen också, skulle behöva handla lite mat.
Det pirrar i magen över morgondagen, inte bara för att jag inte hittar över huvud taget utan också för att jag är nyfiken på vad det är för människor jag kommer att hamna i samma klass med under ett års tid.
Man kanske skulle ta sig ut i blåsten för att ta sig en snabb rök i ensamhet?


ensam

Idag åkte T ifrån mig och han ska vara borta i nästan två veckor nu. Har redan hunnit att bli uttråkad och börjat sakna honom, men det är nog bara till att bita ihop och hoppas på att det blir en rolig "nollning" de här veckorna.
Det är för övrigt tre år och ftyra månader idag. <3

Jag har gjort tacopaj, idag igen, på den sista soyablandningen samt varit på Lidl för att handla lite sallad, frukt och ananasjuice. Tänkte att jag skulle ha tagit mig ut till City Gross också men bussarna går så dumt så det får bli en annan dag i veckan.
Nu ska jag snart pallra mig bort för att träna ett tag, seda blir det nog jag och katterna med en bra bok och massa te ser det ut som.


benjamin button

Igår begav sig de två änglarna hem och idag dök det istället upp en ny.

Gårdagen tillbringades med böcker och te för att sedan köra ett pass på gymmet på kvällen och därefter blev det bio. Benjamin Buttons otroliga liv blev det. Helt underbar film och jag rekommenderar den starkt till precis alla! Se den!


Den här dagen har bjudit på träning och nu sitter både jag och Lisa P och stirrar in i ugnen i väntan på att Tacopajen ska bli klar. Sedan är det en långpromenad med flickorna som gäller och till kvällen vill jag mest bara ha prat och te.
Hoppas er lördag är/blir lika fin som jag tror att min kommer att vara. :)

saknad

Halv åtta står två små vilsna änglar på stationen och väntar på mig. Dessa två små änglar ska sedan tillbringa natten på vår soffa och jag är allt annat än ledsen. Jag har saknat dem, båda två faktiskt, men mest min syster.

Jag saknar alla eftermiddagar i solskenet på balkongen, med cigg, te och varandra. Allt mellan himmel och jord togs upp och det var mer skratt än tårar, som vanligt i hennes sällskap.
Jag saknar promenaderna i skogen, jag saknar våra lustiga påhitt med att åka inlines flera mil även att ingen av oss stått på ett par på minst ett år, jag saknar alla tekvällar på det mysigaste rummet och jag saknar henne.





I övrigt så vill jag bara tacka Linnea för alla bra tips på saker och ting.

alla hjärtans rosenblad

Jag är trött på negativiteten som flödar runt omkring mig, jag är trött på negativa människor och jag kommer inte att stå ut en dag till om jag måste höra gnäll och negativa tankar oftare än små solskenshistorier.



poladroid?

Jag vill helst sitta på bibliotetket och försvinna bort i en bra bok hela dagen. Var och skaffade kort och lånade två böcker av Isabel Allende idag, så nu har jag något att göra om kvällarna och jag ska försöka att skriva lite om dem när jag har läst ut dem. Till att börja med så får det bli Andarnas hus och Inés min själs älskade.

Fick, som alla andra, igång Polaroid på datorn idag. Roligt program men lite tråkigt att man inte kan välja var man ska skära bilderna själv. http://www.poladroid.net/ här för er som vill testa, bara att ladda ner gratis och köra på.

Tore ska till jobbet nu så jag ska passa på att stjäla en puss och sedan ska jag göra mig en kopp te och ta en frukt innan jag sätter mig för att plugga en stund innan Karin kommer och hämtar mig för ett besök på djurkliniken med Meche.







skola igen

Glad tjej idag. Fick veta att jag är antagen till beteendevetenskap i Linköping, så nu kommer jag att sitta där i skolbänken i ett år. Ser fram emot det otroligt mycket och det ska bli kul att läsa något som intresserar mig och som har struktur på kursen, till skillnad från de två jag läser just nu.
Började lite smått på min uppsatts idag. Dvs att jag läst en massa om ämnet och då också fackliteratur på danska. Det höll på att driva mig till vansinne och hade det inte varit för att boken är intressant så hade jag nog eldat upp den.

Fick hem en av de två beställda böckerna om nyttiga drinkar, juicer och smoothies idag. Har bara bläddrat i den lite smått, men det verkar finnas mycket roligt att testa i den. Hoppas att den andra boken kommer imorgon.

Tittade på Top Gun, dreglade lite över Tom Cruise på sina yngre dagar och grät en liten skvätt när Goose dog. Inte överdrivet bra film egentligen, men det är något i den som fångar mig. Antagligen alla luftstrider och defenitivt volleybollen. Vill ha sommar och få chansen att spela lite detta år, har inte blivit något på ett bra tag nu, sist var väl i skolan och det är ju inte lika kul som att kasta sig i sanden direkt.

Nu sitter jag och väntar ut T medan han testar Quake Live Beta. Vi ska kolla på Elefantmannen innan vi kryper till sängs är tanken, och jag tänker göra mig en kopp te eller en smoothie till. Imorgon ska jag pallra mig till gymet igen, få lite mer plugg ur världen och kanske träffa flickorna för en fika på Broadway, om de är friska då vill säga.

min röda dag

Meche är nu mera steril och kommer därmed att få gå med tratt på huvudet i tio dagar. Anastacia surar och fräser på henne så fort hon kommer för nära och jag lyckades hamna mitt i deras kattbråk. Bild på monstret i tratt kommer inom kort.

Tanken var att jag skulle både tränat och städat efter att jag lämnat av Meche på kliniken vid halv nio, men jag satte mig och läste, Tore somnade och jag lyckades somna jag med. Så en dusch blev det och sedan att hämta pluttan på kliniken, betala och åka hem. Mycket fattigare men förhoppningsvis mycket nöjdare, jag håller tummarna stenhårt för att hon slutar kissa överallt nu.

Fick hem lite filmer och har nu inte bara druckit varm choklad utan även rött körsbärste medan jag tittade på Spring Lola.
Filmen i sig var inte jättemycket att hurra för, men jag gillade ändå idén med det hela och jag gillade sättet de filmat den på. Sen att hennes hårfärg är mums är inget minus, filmen är värd att se på bara för att få se det röda håret i över en timme. Kan inte hjälpa att jag saknar tiden då mitt hår såg ut så, då mitt hår kunde se ut så, utan att trilla av. Sen kan man ju gnälla mer på hennes kläder, men jag väljer att inte ens börja med det.

Nu borde jag egentligen sätta mig och skriva på min uppsatts, men jag har ingen motivation eller ens en liten idé om vad jag ska skriva om. Att dricka några fler koppar te, gå ner och röka och se en till film samt läsa lite lockar mer.

Frågan är bara, vilken film? Elefantmannen, Dr Jäkel & mr Hyde, Bonnie and Clyde eller The Ten Commandments?

The Ten Commandments lär nog få vänta lite faktiskt, den är ju trotts allt 3h och 42min.
Har lite filmer på datorn med, får väl helt enkelt gå ner och ta en rök medan jag funderar ut ett bra alternativ.
Ge mig förslag på bra filmer, helst de som inte finns med i 1001 filmer du måste se innan du dör med tanke på att jag just har börjat samla på alla dessa filmer och kommer att plöja igenom dem så fort jag har tillfälle.

Bakom stängda dörrar

Eftersom jag plöjer igenom en hel del böcker när jag är på humör så kan jag väl lika gärna skriva lite kort om dem också. Någon kanske hittar någon bok som verkar intressant och orkar man inte läsa så slipper man. Kan dock inte garantera att de blir bra recenserade eller återberättade, men man lär sig väl med tiden.


Nu har jag nyss läst ut den sanna historien: Bakom stängda dörrar
Av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras och Agneta Cras










Historien handlar om Kristina som efter en tid med mycket trassel hemma hos sin mamma i Norge flyttar till sin far i Sverige. Fadern har sedan tidigare blivit anmäld och avtjänat ett fängelsestraff på två år då han försökt att döda modern. Han har besöksförbud och får heller inte träffa något av sina fyra barn och blir utvisad ur landet. Han hamnar i Sverige där han får uppehålls- och arbetstillstånd och bor hos en av sina vänner sedan tiden på sjön.
Kristina och hennes tre syskon bor ofta hos sin mormor istället för sin mor och hon har senare räknat ut att hon allt som allt bodde hos sin mor i fyra och ett halv år.
Hos sin mor är det ständigt bråk och hon bestämmer sig för att hon vill till fosterhem, allt är ju bättre än detta.
Modern vill dock inte gå med på detta och föreslår då att hon borde flytta hem till sin far, hon är ju så fruktansvärt lik honom så de går nog bra ihop. Vad gör inte en moder för att skydda sin familjs ansikte utåt? Hur skulle det se ut med barnen på ett fosterhem?
Efter några besök hos sin far så får hon med sig sin två år yngre bror och de flyttar hem till honom och hans vän.
Kristina är då 14 år och Fredrik (hennes bror) 12.
Fadern börjar näst intill direkt att utnyttja sin dotter sexuellt och hon slutar efter bara några veckor skolan då han börjat en hjärntvättning som säger att det han inte kan lära sig bara är onödigt att veta. Kristina blir hemmafru på heltid och träffar inga andra människor är sin far, hans vän och sin bror, plus att hennes lärare kommer och ger henne "hemlektioner" fem timmar i veckan.
Innan hon har hunnit att fylla 18 år så har hon fött sin far två barn, båda gravt utvecklingsstörda och han har redan hunnit att förgripa sig på det äldsta barnet innan detta hunnit bli två år.
Han har gett henne tatueringar på både händer och fötter och hon är hans ovigda flickhustru.
De svenska myndigheterna är ständigt inblandade, men antingen så är det bara fruktansvärt tröga eller så är de blinda, ingen verkar göra något åt situationen och Kristina själv förstår inte riktigt att allt är fel och vågar själv inte säga ifrån.


Boken handlar inte bara om svek, utnyttjanden och tårar. Det är samtidigt en bok om överlevnad och att mot alla ods kunna skapa kärlek och trygghet i sitt liv.

Själv tyckte jag att boken till och från var lite torr och det "hände inte så mycket", om man nu får uttrycka sig så med tanke på vilken typ av bok det är. Men den grymma historien gör att man vill slita huvudena av alla de som inte gjorde något även att de såg och förstod, och detta gör att man inte kan slita sig ifrån boken då man vill veta hur det går för henne nu för tiden. Klarade hon sig ur allt eller inte? Lyckas hon bilda en egen familj eller blir hon förstörd och hamnar på bänken i parken?
Helt klart läsvärd bok och jag rekommenderar den varmt till alla, även de som i vanliga fall bara avskyr böcker, det brukar tydligen vara lättare att läsa just sanna historier då säger de som vet.




Nu tänker jag istället sätta tänderna i något som inte gör mig lika arg på det svenska rättsväsendet. Som den psykologitönt jag är så har jag än gång köpt 7 gyllene regler för en lycklig relation av John Gottman och det är den jag ska börja läsa i nu, vid sidan av alla andra böcker jag håller på med.

en röd dag

Med en kurrande katt i knät och fleecefilten runt axlarna så känner jag mig nöjd, även att huvudvärken hotar med att spränga allt, även att jag är trött och även att handtaget på ytterdörren har gått sönder så att det nu sitter löst. Hoppas det sitter kvar tills imorgon så att jag slipper bli instängd här inne.

Har vimsat runt på stan i några timmar idag, hittade myrorna men får gå tillbaka en annan dag istället då det är röd dag idag. Kom hem en tröja rikare och med kattmat i handen. Har sedan dess ägnat eftermiddagen åt min bok och mitt te. Tänkte att jag skulle sett Top Gun och dreglat åt Tom Cruise men det får vänta någon dag till. Ikväll börjar Top Model på trean och jag surar eftersom vi inte har den kanalen. Jag får väl hitta någon i staden som vill titta på det med mig i fortsättningen.

Nu ska jag göra mig lite mer te och sedan lägga mig och vila på soffan., försöka läsa lite till men jag tror att jag kommer somna.

solsken i rutan

Dagens solnedgång över hyreshusen, det är verkligen toppen att bo i en vindsvåning. <3




tidigt

I vanliga fall så brukar jag tycka bra om dessa tidiga morgnar. Tog mig upp vid sju för att slänga i första omgången tvätt, nu har det gått en timme och mina två sista omgångar ligger i maskinerna nu, halv nio så ska de in i tummlarna.
Men idag är ingen bra morgon tydligen, det var förbannat segt att ta sig ur sängen och även att jag redan har skickat in min presentation så känner jag mig inte nöjd. Skulle behövt sova några timmar till, gårdagens uteblivna träning märktes av när jag inte kundre somna utan bökade arslet av mig tills Johan blev tokig på mig.

Idag måste jag gå och handla kattmat, resterande dag lär ägnas åt träning och en sväng till stan. Tänkte kika in på myrorna och sedan kanske leta efter lite pyssel om jag skulle få för mig att börja med scrapbooking nu efter en tid av suktande. Men myrorna har störts prioritet, vi behöver lite lampor till hallen och lite smått och gått.


Jag och Johan mumsade ost och kex och tittade på Mirrors igårkväll under täcket. Sevärd film, älskvärd pojk.

mors lilla olle och brieost

Mensvärken kom inte krypande idag, den slog ned med en väldig fart och har varit fruktansvärd sedan lunch. Träningen uteblev och det enda jag har varit utanför huset var för att slänga soporna och handla lite.

Meche har fått vara min räddning och tjäna som värmedyna på magen, hon verkar inte ha något emot det. Fleecefilten jag fick av älsklings mormor värmer mig och jag har tröstätit kex med brieost utan kanter. Dricker te hela dagen och just nu tog den andra koppen av Mors lille Olle slut.
Det är ett svart te från Ceylon och Kina. Innehåller blåbär, tranbär och grädde, hela torkade blåbärs- och tranbärsbitar. Mycket gott, fick det av min kusin i julklapp. Tackar tackar!

Har börjat titta på True Blood nu med, fick ju boken i julklapp så jag tänkte att jag skulle se serien först då jag alltid brukar göra tvärtom och då bli ledsen för att boken är bättre. Nu kan jag väl kanske inte annat än att bli glad sen då? Tycker hittills att serien är lite till och från, skådespeleriet går ju att anmärka på lite här och var om inte annat. Men jag ska inte säga allt för mycket innan jag sett lite mer.

Nu ska jag se ett avsnitt till i väntan på att T kommer hem. Sen ska vi hitta en film och mysa lite, upp och tvätta klockan sju imorgon så det blir ingen sen kväll ikväll.


2009

Ett till år har gått och med ett nytt så startar jag också en ny blogg. Jag gav under förra året upp min blogg på blogg.se då allt strulade och begav mig till bloggsida.se. Men nu strular det mer där och jag beger mig därför tillbaka hit.
Allmänt trött på strul och vi lovade därför varandra en gång till att det nya året ska bli bättre än det förra 2008 var bättre än 2007 minst sagt. 2008 ramlade dock förbi i en väldig fart och det känns inte som att jag gjort annat än supit.
Året inleddes med traditionen att festa i tre dagar, det blev till och med en dag fyra då vi placerade fyra tjejer i Lisa Ps bastu med resterna sedan nyår.
En hel del har hunnits med och flyttat så mycket som vi gjort under året hoppas jag att jag slipper ett tag framöver. Jag och Tore tog Anastacia med oss och lämnade kollektivet i Mönsterås för en liten liten lägenhet i en studentkorridor i Kalmar. I Juli så tog vi med oss Anastacia samt Meche och flyttade ut. Vi hamnade i en källare, jag hamnade hemma hos Oscar och jag hamnade i skogen hos farmor och farfar. 29 november såg jag vindvåningen i Norrköping för första gången och den behövde inte gå förbi en gång till, kärleken slog ner direkt. Nu håller jag tummarna för att vi blir kvar här i alla fall ett år och sedan får vi se vart vingarna bär oss nästa gång.
Studenten averkades och jag är nu högskolestundet vilket inte känns som någon skillnad. Jag pluggar hemifrån och skickar in allt i sista minuten som vanligt.

Men jag traskar framåt med större steg och ett leende på läpparna nu. 2009 ska bli bra.



Balen med den vackra mannen i den röda slipsen.



Idag är en vintersaga och kullen utanför sovrumsfönstret glittrar i solen. Jag saknar värmen och ser fram emot våren, men tills dess så tänker jag inte gå miste om de fina stunderna i snön.




God fortsättning!





RSS 2.0