syltkakor



Första gången i mitt liv som jag bakar syltkakor.
Degen var väldigt lätt att göra och jag följde Rebeccas recept, tack för en kanonblogg gumman, du har en massvis med bra tips! Keep up the good work!

Jag citerar henne rakt av när det gäller receptet då jag följde det till fullo, förutom sylten då det fick bli drottningsylt som råkade finnas i kylen.
 "Jag brukar höfta lite, men på ett ungefär så behöver du:
6 dl mjöl 1 dl socker (något mindre om du använder fruktsocker)
150-200 gram smör
ett litet mått äkta vaniljpulver
några matskedar vatten sylt eller gelé av något slag, jag valde hemgjord jordgubbssylt

Låt smöret bli rumsvarmt så blir det mer lättarbetat, smält det inte!
Om degen blir kletig kan du lägga den svalt en halvtimme.
Rulla sedan degen och skär centimetertjocka skivor.
Tryck ett litet hål i varje kaka med fingret och klicka dit sylten. och så skjuts in i ugnen, 175° i ca 10 minuter, sen rakt ner i magen såklart!"

Dock så råkade jag göra för stora "hål" så jag såg nyss att allt rann ut i ungen, men man lär av sina misstag! Får hålla tummarna för att de blev goda i alla fall, det är ju huvudsaken.
Så ett tips till alla som får för sig att göra syltkakor, gör ett mindre men djupare hål och inte så stort och "grunt" (kom verkligen inte på ett bättre ord) som jag gjorde, då kanske ni får ha kvar sylten i kakorna och inte på bakplåtspappret.



Hoppas det var okej att jag snodde lite från din blogg Rebecca, annars får du hojta till så tar jag bort detta!

Kommentarer
Postat av: karin

Mums! :D

2009-04-22 @ 21:57:53
URL: http://frontalkrock.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Du är ju för himla underbar! Du får sno precis vad du vill fär du är så himla söt! :*

2009-04-23 @ 12:18:14
URL: http://hallonsemla.devote.se
Postat av: Tore

Jag råkade ha i 2dl socker, FUCK :(()((((

2009-04-25 @ 15:11:25
URL: http://pewpew-studios.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0